ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

  • «Η μόνη μάσκα που φοράς είναι αυτή της πολιτικής “φιλιππινέζας” του Χατζηλαζάρου και της ΛΑΜΟΓΙΑΣ»
  • «Η εξέλιξη του Δήμου αναγνωρίζεται ήδη από το 2016 από τον ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων και Ακαδημαϊκούς»

 

Ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης έδωσε απάντηση, μέσω δελτίου τύπου, στην ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Παρέμβαση» για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος κ. Δαλακάκης ισχυρίζεται και κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Παρέμβαση» κ. Μιχάλη Παπάζογλου ότι «η μόνη μάσκα που φοράει είναι αυτή της πολιτικής “φιλιππινέζας” του πρώην Δημάρχου κ. Χατζηλαζάρου και της ΛΑΜΟΓΙΑΣ». Μάλιστα, ο κ. Δαλακάκης απέστειλε το δελτίο τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. συνοδεύοντάς το και με προσωπική του φωτογραφία, στην οποία κρατάει μία σκούπα, την οποία, όπως αναφέρει, «χαρίζει» στον κ. Παπάζογλου «για να συνεχίσει το “καθάρισμα”». Το ίδιο ακριβώς κείμενο, με την ίδια φωτογραφία, ο κ. Δαλακάκης ανάρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Δοξάτου κατηγορεί τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Παρέμβαση» ότι επέλεξε «συνειδητά» να βγάλει τη δική του ανακοίνωση παραμονές της συζήτησης για το πόρισμα στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου. Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου με θέμα «Συζήτηση επί της έκθεσης ελέγχου, των ορκωτών ελεγκτών, των χρήσεων 2011-2014 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου (ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Δ.) και έκδοση ψηφίσματος κατά της διαφθοράς».

Ακόμη, ο κ. Δαλακάκης ισχυρίζεται και κατηγορεί τον κ. Παπάζογλου ότι ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, «έκλεινε τα μικρόφωνα για να μην καταγράφονται οι συζητήσεις του αρχηγού σου και εικονικά έργα, εικονικές προμήθειες και μαύρα έργα» και ότι «με την μη καταγραφή προσπαθούσε να “καθαρίσει” τα μαύρα και τα εικονικά».

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του κ. Δαλακάκη, το οποίο στάλθηκε στα Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, έχει ως εξής:

«Μαθαίνω ότι ο εκπρόσωπος τύπου της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης κ. Παπάζογλου εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο αδέξια επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα ως προς τα οικονομικά του Δήμου.
Μιχάλη Παπάζογλου, εσύ και ο αγαπημένος σου Τάσος αφήσατε δώρο στους δημότες δάνεια και χρέη σε όποιον μιλάει ελληνικά κοντά στα 3.000.000 € και ταμείο με μόλις 59.000 € και φυσικά 140.000 € που ΚΛΑΠΗΚΑΝ μέσα από το ταμείο.

Ο Δήμος μας έχει ταμειακά διαθέσιμα πλέον εκατομμυρίων και σχεδόν έχουμε καθαρίσει όλο σας το χρέος. Η εξέλιξη του Δήμου αναγνωρίζεται ήδη από το 2016 από τον ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Κοινοβούλιο Δημάρχων και Ακαδημαϊκούς.

Επιλέγεις συνειδητά να βγάλεις αυτό το δελτίο τύπου παραμονές συζήτησης του πορίσματος για τις ΛΑΜΟΓΙΕΣ στην κοινωφελή επιχείρηση τις οποίες γνωρίζεις άριστα. Πόσο αδέξιος είσαι; Γιατί τόση απελπισία; Τα λεφτά στο χέρι αιρετών σου λένε κάτι; Τα χρήματα που λείπουν από την Κοινωφελή σου λένε κάτι;

Ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2011-2014 ήσουν ιδιαίτερα επιδέξιος όταν σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Τάσο Χατζηλαζάρου ΕΚΛΕΙΝΕΣ τα μικρόφωνα για να μην καταγράφονται οι συζητήσεις του αρχηγού σου και εικονικά έργα, εικονικές προμήθειες και μαύρα έργα. Με την μη καταγραφή προσπαθούσες να “καθαρίσεις” τα μαύρα και τα εικονικά. Έτσι “καθάριζε”… Για κακή σου τύχη όμως κάποιες βαθιές συζητήσεις καταγράφηκαν, και ΟΛΑ τα κλεισίματα των μικροφώνων που έκανες… Η “σκούπα” σου αποδείχθηκε σπασμένη…

Τέτοιες υπηρεσίες προσέφερες και τέτοιες υπηρεσίες προσφέρεις στον αρχηγό της Ηνωμένης Αντιπολίτευσης. Η μόνη μάσκα που φοράς είναι αυτή της πολιτικής “φιλιππινέζας” του Χατζηλαζάρου και της ΛΑΜΟΓΙΑΣ. Σου χαρίζω λοιπόν αυτή τη σκούπα και να συνεχίσεις το “καθάρισμα” σήμερα στις 18:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου».