Με ευλάβεια ο φιλάγιος λαός της Δράμας γιόρτασε τη Σύναξη του Οσίου πατρός ημών Γεωργίου του νέου του Ομολογητού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας.

Την Παρασκευή τα απόγευμα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Δράμας κ. Παύλος υποδέχτηκαν τη λάρνακα του Οσίου πατρός ημών Γεωργίου από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας και στη συνέχεια εψάλη η Δ’ στάση των Χαιρετισμών. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη Γέροντα Δέρκων ο οποίος μίλησε επίκαιρα και μετέφερε τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την Κυριακή, Δ’ Νηστειών στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και εν συνεχεία τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ρίλα Επισκόπου κ. Ευλογίου (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου. Το θείο λόγο κήρυξε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Έψαλε η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας υπό τη διεύθυνση του καθηγητού κ. Νικολάου Στεφανάκη.

Πριν την απόλυση εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Γεωργίου και ακολούθησε λιτανεία (εντός του Ναού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών), των χαριτοβρύτων λειψάνων του.

Επιστρέφοντας εψάλη ο Παρακλητικός Κανών του Οσίου και ακολούθως ανεχώρησε η ιερά λάρνακα για την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας.

Το απόγευμα στον Κατανυκτικό Εσπερινό, που εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, χοροστάτησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος με θέμα: «δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα».