ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Θ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Με αφορμή τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων κατά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, με αποτέλεσμα ελάχιστοι φοιτητές να εισαχθούν και στις δύο σχολές της Δράμας, την Δασολογία και το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση των φετινών βάσεων αποκάλυψε το προμελετημένη “έγκλημα” της Κυβέρνησης σε βάρος των νέων αλλά και τις πραγματικές της προθέσεις όσον αφορά την δημόσια παιδεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στις πανεπιστημιακές σχολές της Δράμας, στη μεν Οινολογία πέτυχαν ελάχιστοι από τα ΓΕΛ, στην δε Δασολογία κανείς από τα ΓΕΛ. Στην ανωτατοποίηση των σχολών που πετύχαμε ως ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θέσπισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες υποψήφιοι εκτός πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα, τα ιδιωτικά κολέγια ενισχύονται και ετοιμάζονται να υποδεχτούν, έναντι αδράς αμοιβής, τους νέους φοιτητές. Η εμμονή της συντηρητικής παράταξης να αποκόπτει, πρωτίστως τα παιδιά των λαϊκών τάξεων, από το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και να θέτει φραγμούς στην κοινωνική κινητικότητα, αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας. Οι πολίτες, οφείλουν να πουν ένα μεγάλο “Όχι”, στη σφαγή των νέων και με τη στάση τους, να την αποδοκιμάσουν.

Τέλος, ανήκουν θερμά συγχαρητήρια στους υποψήφιους που δίνοντας σκληρή μάχη, υπό αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να πετύχουν. Αυτονόητα αυτά επεκτείνονται και στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους για το δύσκολο έργο που επιτελούν».