«Δεν είναι ατόπημα μόνο του κ. Θεοδωρικάκου η φράση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό. Τον κάλυψε πλήρως ο κ. Μητσοτάκης. Είναι μια στρατηγική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης», τόνισε, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Μαγκαζίνο του Κόκκινου και τον Διον. Ελευθεράτο.

«Είναι αδιανόητο για έναν Υπουργό αλλά και την Κυβέρνηση να αποδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς σε ένα μεγάλο κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό κόμμα που έχει κυβερνήσει τη χώρα και αγωνίζεται για τη δημοκρατία και τη διεύρυνσή της. Αλλά η στόχευσή τους είναι να απευθυνθούν και να χαϊδέψουν τα αυτιά του ακραίου συντηρητικού ακροδεξιού ακροατηρίου”, συμπλήρωσε.

«Οι υποκλοπές διέρρηξαν το δήθεν κεντρώο-φιλελεύθερο προσωπείο του κ. Μητσοτάκη και τον ανάδειξαν ως τον επικεφαλής της παρακρατιικής λειτουργίας της υπηρεσίας πληροφοριών. Αυτό απομάκρυνε από το κόμμα της Ν.Δ. ένα μεγάλο κομμάτι κεντρώων πολιτών και γι’ αυτό προσπαθεί τώρα να “ισοφαρίσει”, προς τα ακροδεξιά της», σημείωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε επίσης ότι η στάση αυτή της κυβέρνησης δείχνει προγραμματική ένδεια. «Δεν έχουν τι να πουν. Με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να μην μπορεί να βγάλει τον μήνα, την ενεργειακή φτώχεια να καλπάζει, την ανασφάλεια να γενικεύεται, δεν μπορεί να πει η κυβέρνηση κάτι ενθαρρυντικό. Προσπαθεί έτσι να επινοήσει μια ατζέντα με την οποία θεωρεί ότι έχει προνομιακή πρόσβαση προς τα δεξιά της. Εμείς θα βγούμε με προγραμματικό λόγο μπροστά, με ολοκληρωμένες προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τους αφήνουμε στην πολιτική μοναξιά τους», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ξανθόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στη Βουλή, όταν συζητήθηκε το ζήτημα, τη δική του πρόταση για τον αποκλεισμό των εγκληματικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων και στη συνέχεια έκανε μια συμβιβαστική πρόταση, υιοθετώντας την θέση του έγκριτου συνταγματολόγου κ. Αλιβιζάτου. Σύμφωνα μ’ αυτήν, προϋπόθεση για να σχηματίσουν τα κόμματα συνδυασμούς στις εκλογές είναι να μη συμμετέχουν σε αυτούς, όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε βαθμό, για τα αδικήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, δηλ. για συμμετοχή σε εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις. Ωστόσο η Κυβέρνηση επέμεινε στην δική της πρόταση και βλέπουμε τώρα τη μια παράλειψη να ανοίγει το δρόμο στην επόμενη, καθώς με τη νέα τροπολογία θίγονται οι αρεοπαγίτες που μετέχουν στη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δημιουργείται θέμα παρέμβασης ενόψει της επικείμενης δίκης», όπως είπε.