ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΣΟ

 

 

Τον κύκλο των παρουσιάσεων υποψηφίων εγκαινίασε την Πέμπτη, 14 Μαρτίου ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστα Κατσιμίγα. Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στo Galaxy Airotel, στην Καβάλα, ο κ. Κατσιμίγας ανακοίνωσε τους πρώτους 10 υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας & Θάσου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για εξαιρετικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι γνωστά για την προσφορά τους και για τη βούλησή τους να υπηρετήσουν τον τόπο τους».

Στην ομιλία του ο κ. Κατσιμίγας διεμήνυσε ότι «η Περιφέρεια είναι ένας αυτοδιοικητικός οργανισμός και έχει ανάγκη από ανθρώπους που γνωρίζουν τι είναι Αυτοδιοίκηση». «Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι μπίζνα, δεν είναι ένα ακόμα ΑΦΜ», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και να νοιάζεται για το καλό τους, για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου».

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση, παρατήρησε πως τα τελευταία τρία χρόνια εμφάνισε εικόνα αποδόμησης με συνέπειες και στην αποδόμηση της λειτουργίας της Περιφέρειας. Στο φαινόμενο αυτό υπήρξε συνευθύνη όλων των εκλεγμένων μελών της παράταξης, άτομα τα οποία σήμερα έχουν ενταχθεί και σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Κανείς μέχρι πρόσφατα δεν αντέδρασε, πρόσθεσε, αφήνοντας την Περιφέρεια να πετά με αυτόματο πιλότο.

Ακολούθως, παρουσίασε τη δικιά του ατζέντα με τις προτεραιότητες για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τη Θάσο. Η ατζέντα αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση της δεσπόζουσας γεωπολιτικής θέσης και ειδικότερα τη δυναμική της διασυνοριακότητας, αλλά και την από κοινού άσκηση μεταφορικού έργου από τα  λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με συνδυασμένες μεταφορές. Επίσης αναφέρθηκε  στην ανάγκη βελτιστοποίησης της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στους εύφορους κάμπους της περιοχής καθώς και την ανάταξη και την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής με έξυπνες και καινοτόμες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.