Συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, “βλέποντας” εκλογές το Φθινόπωρο. Σήμερα σε Ρόδο και Σύμη. Συνεχείς προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μέτρα ανακούφισης των πολιτών.

Να εστιαστεί η πολιτική ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, με πρώτο αυτό της ακρίβειας και του κόστους ζωής επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την χώρα. Επόμενος σταθμός, σήμερα, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρόδος και η Σύμη.

Η περιοδεία

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να βρεθεί και στα δύο νησιά του Αιγαίου συναντώντας φορείς της περιοχής. Στόχος η άμεση επαφή με τους πολίτες και η ανάδειξη των όσων αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συγκέντρωση στην Μυτιλήνη τονίζοντας την ανάγκη για άμεση προκήρυξη εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η κυβέρνηση προσπαθεί μάταια να «καλύψει» τα προβλήματα των πολιτών με επικοινωνιακούς τρόπους ή με αλλαγές ατζέντας. Όπως δήλωσε όμως χθες ο Αλέξης Τσίπρας αυτό που σήμερα απαιτείται είναι ή άμεση αλλαγή πολιτικής.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «το εισόδημα εξαϋλώνεται σε χρόνο dt, ειδικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα περνάνε πάρα πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ότι αυτό θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα. Xρειάζονται ριζικές και γενναίες πολιτικές αποφάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση κατά τη γνώμη μου, από την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, που είναι μια γνήσια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, αλλά σε μια λάθος εποχή. Η εποχή μας είναι για κοινωνικό κράτος και κοινωνική στήριξη, όχι για νεοφιλελεύθερα προγράμματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα της ακρίβειας αντιμετωπίζεται μόνον με πολιτική αλλαγή
Να βρεθεί ανάμεσα στους πολίτες αναζητά με νέο γύρο περιοδειών ο Αλέξης Τσίπρας. Φώτο από παλιότερη περιοδεία.  EUROKINISSI

Υπαρκτό σενάριο οι εκλογές το Φθινόπωρο

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται και στήμερα να αναφερθεί στην πολιτική αλλαγή που περνά μέσα από την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Άλλωστε στην αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πρόωρες κάλπες το Φθινόπωρο είναι ένα καθόλα υπαρκτό σενάριο μια και πιθανά θα αποτελέσει την μόνη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα της πολιτικής του.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «οι διαρροές για τις πρόωρες εκλογές προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου, του οποίου κάτοικος είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος διαρκώς τις διαψεύδει». Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσεις πολλές φορές των τελευταίο καιρό πως αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα, όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση η προοδευτική διακυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απάντηση στις κυβερνητικές προκλήσεις

Στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν ως πρόκληση προς την κοινωνία τις κυβερνητικές επικοινωνιακές προσπάθειες να αντιστραφεί η πραγματικότητα. Όπως αυτή που κατέβαλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας πως η κυβέρνηση «βρίσκει τρόπους, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, να αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα αλλά και να στηρίζει την κοινωνία στην κατεύθυνση μετριασμού των επιπτώσεων της εισαγόμενης ακρίβειας».

Η δήλωση αυτή απαντήθηκε άμεσα από την τομεάρχη εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία αναφέρθηκε στους εργαζόμενους που «καθημερινά η αγοραστική τους δύναμη συρρικνώνεται» και «τους συνταξιούχους που η σύνταξη τους εξανεμίζεται, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους αγρότες που βρίσκονται σε απελπισία και δεν έχουν καμία στήριξη, τη νέα γενιά που οι κυβερνητικές επιλογές έχουν καταδικάσει σε φθηνή ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα και προοπτική».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο βουλευτής του ΣΡΥΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετεί ουσιαστικά τα συμφέροντα κάποιων μειοψηφιών που τη στηρίζουν». Αναφερόμενος, μάλιστα, στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με την οποία επανήλθαν τα «μπόνους» των τραπεζικών στελεχών.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα της ακρίβειας αντιμετωπίζεται μόνον με πολιτική αλλαγή
Κάντο όπως στην Γερμανία. Κάρτα απεριορίστων στα 9 ευρώ πρότεινε ο τομεάρχης μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς  EUROKINISSI

Στα 9 ευρώ το κόστος της κάρτας διαδρομών

Παράλληλα οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις και κατευθύνσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση το αρμόδιου για ζητήματα Μεταφορών Νίκου Παππα. Ζήτησε την «μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τις αστικές συγκοινωνίες στα 9 ευρώ, όπως έπραξε πρόσφατα η Γερμανία». Τοποθετούμενος στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων όπου παραβρέθηκε και η αρμόδια ευρωπαία Επίτροπος Αντίνα Βαλεάν επισήμανε το το μέτρο δύναται να ενισχύσει τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και τα νοικοκυριά που ασφυκτιούν από τις αυξήσεις στα καύσιμα. Όπως είπε μια τέτοια πρόταση «υπό άλλες συνθήκες θα ήταν επαναστατική, τώρα είναι αυτονόητη. Στη Γερμανία έχει παράξει ήδη πολύ σημαντικά αποτελέσματα, ενώ το κόστος για τη χώρα μας δεν είναι εξωπραγματικό».

Παραμένει η αισχροκέρδεια

Στα ζητήματα των υψηλών τιμών σε ρεύμα και καύσιμα αναφέρθηκε ο τομεάρχης Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Δήλωσε ότι «η αισχροκέρδεια στο κόστος ενέργειας έρχεται να προστεθεί στο υπέρογκο κόστος καυσίμων. Αυτά είναι και τα δύο μεγάλα βάρη για τα νοικοκυριά σήμερα. Το κόστος του ρεύματος και το κόστος καυσίμων που εξανεμίζουν το εισόδημα και απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για το σημερινό ράλι ακρίβειας και στο ρεύμα και στα καύσιμα. Δεν έχει παρέμβει αποτελεσματικά για να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια, ούτε για να μειώσει τα φορολογικά βάρη, μέτρο που έχει προτείνει ήδη από τον Οκτώβριο με την εργαλειοθήκη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έχει προτείνει και τη φορολόγηση και αναδιανομή των υπερκερδών και ουρανοκατέβατων κερδών».

Πηγή: news247.gr