ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. Ν. ΧΡΙΣΤΑΝΗ

 

  • «Δύναμη στο Κ.Κ.Ε. – δύναμη κατατεθειμένη στο δυνάμωμα του λαού μας»
  • «Να δυναμώσουμε το Κ.Κ.Ε., για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική»

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου, στο Δημοτικό Ωδείο, η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κ.Κ.Ε., με κεντρικό ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Νίκο Χριστάνη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η κ. Μαρία Μάλλη, υποψήφια Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στη Δράμα, η οποία ανέφερε ότι το Κ.Κ.Ε. απευθύνεται στους εργαζόμενους στα μάρμαρα, στους εργαζόμενους στα θερμοκήπια, στους αγρότες της περιοχής, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στους αυτοαπασχολούμενους στους συμβασιούχους και επικουρικούς εργαζόμενους του Νοσοκομείου, στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους αναπληρωτές, στους συνταξιούχους, αλλά και «σε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό άνθρωπο που δε συμβιβάζεται με το μικρότερο κακό, που δεν ξεχνά τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στην περιοχή και δεν ανέχεται το “ξέπλυμά” του από την Κυβέρνηση, που θέλει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που δεν ανέχεται την εγκληματική Χ.Α. και το ρατσιστικό μίσος άλλων ακροδεξιών, εθνικιστικών κομμάτων και τον καλούμε να στηρίξει το Κ.Κ.Ε.».

Η κ. Μάλλη απεύθυνε κάλεσμα στους παριστάμενους, «τις επόμενες μέρες να γίνετε η φωνή του Κόμματος, να βοηθήσετε να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε., στο χωριό, στη γειτονιά, στη δουλειά, σε κάθε σπίτι. Κρατώντας το νήμα, λοιπόν, των λαϊκών αγώνων της περιοχής, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες για ανάκτηση όσων χάσαμε, τραβώντας μπροστά για την κοινωνία του δίκιου με τους εργαζόμενους, που παράγουν όλο τον πλούτο, με το λαό μας, αφέντη στον τόπο μας αδερφωμένο με τους άλλους λαούς, για την ανάπτυξη του τόπου με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, σας καλούμε όλους στις 7 Ιούλη η ψήφος να ‘ναι κόκκινη να βγει το Κ.Κ.Ε. δυναμωμένο και στη Δράμα. Δύναμη στο Κ.Κ.Ε. – δύναμη κατατεθειμένη στο δυνάμωμα του λαού μας».

Στην ομιλία του κ. Χριστάνης είπε, μεταξύ άλλων, πως «ο διαγωνισμός μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Είτε μιλάνε στη συνέλευση του ΣΕΒ, είτε σε θέατρα και πλατείες αραδιάζουν πομπώδεις εκφράσεις για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις καλύτερες μέρες που μας περιμένουν. Τι εννοούν όμως πραγματικά; Η δική τους ανάκαμψη και ανάπτυξη προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, περισσότερα 5μηνα, 8μηνα, 4ωριτες και απλήρωτες υπερωρίες, συνεχή δουλειά έως και 12 ημέρες. Μήπως αυτός ο δρόμος θα μας οδηγήσει σε βελτίωση της θέσης των οικογενειών μας; Όχι σε καμία περίπτωση» και σημείωσε πως «όπως και να αποτυπωθεί η Κυβέρνηση, όπως και είναι η διαφορά των δυο, η μόνη δύναμη που θα είναι δίπλα στον εργαζόμενο θα είναι το Κ.Κ.Ε.». Όπως εξήγησε, «μέσα στη Βουλή το Κ.Κ.Ε. κατέθεσε 6 προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες που ήταν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων». «Είμαστε το μόνο Κόμμα που καταθέσαμε πρόταση για επαναφορά του κατώτατου μισθού, της 13ης κ 14ης σύνταξης και της 13ου κ 14ου μισθού», ανέφερε το μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και πρόσθεσε: «Είμαστε οι μόνοι που καταθέσαμε τη επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όπως ισχύει και για τους μισθωτούς, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο, άμεσα μέτρα για τους ανέργους, για τη υγεία την παιδεία και άλλα».

Ακόμη, ο κ. Χριστάνης τόνισε ότι όποιος πάει στην κάλπη στις 7 Ιουλίου, θα πρέπει να σκεφτεί «ότι το Κ.Κ.Ε. θα είναι δίπλα του στις 8 για να οργανώσουμε την πάλη μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές και τα χωριά», προσθέτοντας «ότι δεν φτάνει να μας λένε “καλά που είστε κι εσείς”, άλλα πως θα γίνουμε πιο πολλοί ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ που αποφασίζουμε να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Χριστάνης επεσήμανε ότι «το Κ.Κ.Ε. δεν παλεύει μόνο για αυτά που χάσαμε ή αυτά που μας ανήκουν», αλλά «έχει και πρόταση διακυβέρνησης, έχει πρόταση εξουσίας, δηλαδή οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας». «Έχουμε επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Πατάμε στις επεξεργασίες που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρονιά ότι η χώρα μας διαθέτει έμπειρο εργατικό δυναμικό, σημαντικό αριθμό επιστημόνων (παρά την αφαίμαξη τα τελευταία χρόνια των νέων επιστημόνων), υπάρχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, δυνατότητες να λυθεί το διατροφικό ζήτημα στη χώρα μας, να αναπτυχτούν βασικοί κλάδοι (μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, κατασκευών κ.ά.) σύμφωνα με το τι συμφέρει το λαό και όχι μια χούφτα επιχειρηματιών», σημείωσε. Όπως είπε το μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., «αυτό το σχέδιο προϋποθέτει βαθιά ριζικές πολιτικές αλλαγές, να μπουν στην άκρη οι λίγοι που λυμαίνονται αυτές τις δυνατότητες, να πάρει όλα ο λαός στα χέρια του αυτά τα μέσα. Σ’ αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε και με την ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. εκλογικά».

Μιλώντας για τις διεθνείς εξελίξεις, ο κ. Χριστάνης τόνισε ότι «εκεί που πραγματικά πέφτουν οι μάσκες για όλους τους εντολοδόχους του συστήματος είναι στα ζητήματα των εξελίξεων στην ΝΑ Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στο Κυπριακό, αυτά που τα λένε της εξωτερική πολιτικής. Αυτά βέβαια είναι η άλλη όψη της εσωτερικής πολιτικής αλλά αυτό δεν το λένε. Όλα αυτά τα χρόνια και τους τελευταίους μήνες εμείς προσεγγίζουμε αυτές τις εξελίξεις με βάση το σύνθημα που λέμε “οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα”.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι η ισχυροποίηση του Κ.Κ.Ε., που σημαίνει ισχυροποίηση της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, εφαλτήριο για νέους πολέμους, ενάντια στη μεταφορά στην Ελλάδα πυρηνικών όπλων και άλλων δολοφονικών μηχανών» ανέφερε ο κ. Χριστάνης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ισχυροποίηση της πάλης ενάντια στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού, υπέρ της αλληλεγγύης με όλους τους λαούς, κόντρα στις αλλαγές συνόρων και τις αιματοχυσίες που σχεδιάζονται. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τη δύναμη του λαού, το ΚΚΕ, ακόμα πιο ισχυρό παντού».

Χαρακτηριστικά, σημείωσε πως «εμείς όλοι ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να ανατρέψουν το σύστημα. Δεν υποτιμούμε όμως ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του κινήματος με βασική προϋπόθεση ένα ενισχυμένο Κ.Κ.Ε.». Και αυτό το θέμα, συνέχισε, τίθεται από το Κ.Κ.Ε. σε πολλούς «που μας ακούνε και μας βλέπουν θετικά αλλά σκέπτονται ότι ίσως είναι πιο χρήσιμο να ψηφίσουν κάτι άλλο». «Θα είναι ίδια η κατάσταση με ένα ενισχυμένο ΚΚΕ την επόμενη των ή με ένα πιο αδύναμο εκλογικά; Ποιος θα ζημιωθεί και ποιος θα κερδίσει από αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Χριστάνης και πρόσθεσε: «Έχει καμιά σημασία να σκορπίζουμε την ψήφο σε κόμματα μια χρήσης, εύκολα για το σύστημα, που οι Βουλευτές από αλλού ξεκινάνε –αλλού κάνουν στάση- και αλλού βρίσκονται στο τέλος;. Έχει κανένα νόημα έτσι γενικά και αφηρημένα η ψήφος διαμαρτυρίας;». Όσον αφορά την αποχή, επεσήμανε ότι «δεν αποτελεί αντίδραση» και «ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες γιατί κανείς δεν μπορεί να τους αφήνει να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, δηλαδή να αποφασίζουν για το μέλλον σου».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του το μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. ανέφερε πως «όλοι αυτοί όπου έκαναν το βήμα και ψήφισαν το Κ.Κ.Ε. στις Ευρωεκλογές μπορούν να συνεχίσουν, και βήμα το βήμα ανοίγει ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης», τονίζοντας ότι «εμείς στις λίγες μέρες που έμειναν με το ψηφοδέλτιο στο χέρι δεν αφήνουμε καμία δυνατότητα, καμία χαραμάδα». «Να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι το κόκκινο ψηφοδέλτιο, να βαδίσουμε όλοι μαζί, να δυναμώσουμε το Κ.Κ.Ε., για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική», υπογράμμισε ο κ. Χριστάνης.