Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με θέμα «Πολλά και μεγάλα τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων στη Δράμα», κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σε δημοσίευμα στο τοπικό τύπο της Δράμας γίνεται αναφορά στα κτιριακά προβλήματα των σχολικών κτιρίων της πόλης, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ παλαιά και είχαν ανακαινιστεί πριν από 20 και 30 χρόνια.

Ενδεικτικά γίνεται αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο 12ο Δημοτικό σχολείο (Εκπαιδευτήρια) και στο 5ο Δημοτικό σχολείο Δράμας (το παλιό Οικονομικό Γυμνάσιο).

Πολλά σχολικά κτίρια χρειάζονται αλλαγή κουφωμάτων, που σε κάποια είναι πλέον ακατάλληλα, ενώ σε άλλα πέφτουν ακόμα και σοβάδες από την εξωτερική τοιχοποιία, υπάρχουν προβλήματα με τα λούκια κλπ., με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας και ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος της πόλης επεσήμανε ότι: «έχουμε παλιά κτίρια και όλα τα σχολικά μας κτίρια σχεδόν χρειάζονται παρέμβαση», αλλά το ερώτημα είναι από πού θα βρεθούν τα σχετικά κονδύλια.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου και ζητώ, λαμβάνοντάς το υπόψη, να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων της πόλης της Δράμας.