Περιοδεία στον Δήμο Παρανεστίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 13 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστας Κατσιμίγας. Στο πλαίσιο της περιοδείας, επισκέφτηκε τον ορεινό όγκο, το φράγμα της Πλατανόβρυσης και τις ιαματικές πηγές στη Θερμιά, ενώ συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αλίκη Σωτηριάδου, με την οποία είχε μια εκτενή συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Η Δήμαρχος εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά μετη συντήρηση του οδικού δικτύου και των άλλων υποδομών. Επίσης αναφορά έγινε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο για την στήριξη της κτηνοτροφίας και της υλοτομίας. Επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού στο Δασονομείο καθώς και η κατάργηση του κτηνιατρείου Παρανεστίου. Συζητήθηκε το πιθανό χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για τη δημιουργία δράσεων οικοτουρισμού, με κύριο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη συγκράτηση του πληθυσμού. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στα παγκοσμίου φήμης κρασιά της περιοχής Αδριανής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Κατσιμίγας επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για την περιοχή, το οποίο άλλωστε είναι γνωστό από την εποχή που ήταν μέλος της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, ενώ εξέφρασε την βαθιά πίστη του στην αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να αποκτήσει αυτός ο τόπος, με την αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.