ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Στη μέγγενη της πτώχευσης και του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τους χιλιάδες πολίτες που έχασαν δουλειά και εισόδημα στην πανδημία»

 

Σε δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, για τους πλειστηριασμούς, αναφέρονται τα εξής:

Τη στιγμή που στήνει Ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς της αντιπάλους, με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών της, η Κυβέρνηση προετοιμάζει ταυτόχρονα το πεδίο για την έναρξη μαζικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ακόμη και σε βάρος όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας!

Η δίμηνη μόλις παράταση-κοροϊδία, έως τις 31 Μαΐου 2021, που δίνεται στη διενέργεια των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών και τα πολύπλοκα κριτήρια επιλεξιμότητας που τίθενται, οδηγούν από 1 Ιουνίου 2021, χιλιάδες πολίτες που έχασαν δουλειές και εισόδημα, στη πτώχευση και στο έλεος των τραπεζών και των αρπακτικών funds. Ταυτόχρονα από τις 13 Μαΐου 2021, επιτρέπονται πλειστηριασμοί και αναγκαστικές κατασχέσεις που είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας.

Και τα κάνει αυτά η Κυβέρνηση, ενώ είναι γνωστό ότι από τις 1η Ιουνίου 2021, ενεργοποιείται πλήρως η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τους fast track ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την πλήρη απώλεια περιουσίας και την πτώχευση ακόμη και φυσικών προσώπων-οφειλετών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε άλλωστε πριν λίγες μέρες και την αναγκαία υπουργική απόφαση για τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βάσει του νέου πτωχευτικού κώδικα (Ν. 4738/2020).

Η Κυβέρνηση μεθοδεύει μια άνευ προηγούμενου επίθεση στη κοινωνία. Παραδίδει βορά στα συμφέροντα των λίγων, την πρώτη κατοικία των πολιτών που βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης. Είναι μια πολιτική απόλυτα μεροληπτική και άδικη. Και οι πολίτες θα της το καταλογίσουν.