ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Η πάταξη της εγκληματικότητας ήταν στην κορυφαία θέση της αντιπολιτευτικής τακτικής της Ν.Δ. Παρόλες τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και τη ουσιαστική μείωση της βαριάς εγκληματικότητας, η Ν.Δ. και τα φιλικά της Μέσα διόγκωναν κάθε έγκλημα που αναστάτωνε την κοινωνική ζωή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εφαρμόζοντας πλέον το κυβερνητικό δόγμα “νόμος και τάξη”, έχει στρέψει την αστυνόμευση και την καταστολή κυρίως στον κοινωνικό τομέα. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να θέλει η κυβέρνηση να ιδρύσει πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στα ΑΕΙ, είναι ενδεικτικό των ιδεοληψιών της».

Αυτά τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον δελτίο ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα, 9.84». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Όταν όμως η Κυβέρνηση έχει στρέψει το βάρος σε μορφές ήσσονος εγκληματικότητας βρίσκει χώρο το βαρύ οργανωμένο έγκλημα. Και η Αθήνα δεν θυμίζει πια ευνομούμενη πόλη αλλά φαρ ουέστ».

«Είναι εντελώς έωλο το επιχείρημα για τους Ποινικούς Κώδικες. Είναι νομοθέτημα που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλου του νομικού κόσμου, Και όσα λέει η Ν.Δ. είναι μικροπολιτική», σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Και πρόσθεσε: «Η βαριά εγκληματικότητα έχει πρωτίστως σχέση με την πρόληψη και την αστυνόμευση. Για όλα τα εγκλήματα των ημερών, δεν ξέρουμε ακόμη ούτε καν ποιοί είναι δράστες».

Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων παρατήρησε: «Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αξιολογούνται απ’ όλους. Ζητήσαμε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αρμόδιος συγκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων γιατί δεν είναι γνωστό ποιος παρήγγειλε την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε. Και αυτό γιατί έως τώρα δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήσαμε».

Σχολιάζοντας τις μεγάλες διαφορές που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: «Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο η πανδημία. Δεν είναι ομαλές οι συνθήκες της πολιτικής ζωής. Δες τε όμως και την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, όπου η πλειοψηφία δεν είναι ευχαριστημένη με την Κυβέρνηση, της επιρρίπτει ευθύνες για την πανδημία, ζητά ενίσχυση του ΕΣΥ. Για μας, την Αριστερά, η ζώσα επαφή, στους χώρους δουλειάς, είναι ο βιότοπός μας. Δεν μπορέσαμε όλο αυτό το διάστημα λόγω πανδημίας να συναντηθούμε με όλο αυτό τον κόσμο. Η Κυβέρνηση έχει μιντιακή υπεροπλία. Ελέγχει το μιντιακό σύστημα και κατευθύνει την κοινή γνώμη. Έχουμε όμως την άποψη, ότι εφόσον αποκατασταθεί η καθημερινότητα του πολίτη και έρθει αντιμέτωπος με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, τότε θα αρχίσει και η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού».