ΕΚΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

  • Άρης Πλατανιάς εναντίον Ε.Π.Σ. Δράμας
  • Συνέντευξη του Προέδρου του Σωματείου «Άρης Πλατανιάς» Δ. Περσίδη

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Μία διαμάχη μεταξύ του σωματείου «Άρης Πλατανιάς», εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του κ Δημήτρη Περσίδη και της Ε.Π.Σ. Δράμας, η οποία εκπροσωπείται από τον νυν Πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζησαρόγλου, όπως όλα δείχνουν θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη, μέσα από τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας.

Αντικείμενο της διένεξης αυτής είναι η κατά την άποψη του σωματείου «Άρης Πλατανιάς» και μέσω του Προέδρου του κ. Δημήτρη Περσίδη, «η μη σωστή τήρηση της όλης διαδικασίας, των προθεσμιών καθώς και η καταστρατήγηση της νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Περσίδης «η θητεία της προηγούμενης περιόδου έληξε στις 4 Σεπτέμβρη 2020, ενώ η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Δράμας διενήργησε εκλογές στις 29 Ιουνίου 2020, δηλαδή σχεδόν 2 μήνες νωρίτερα από την προκαθορισμένη θητεία, κάτι που ορίζεται σαφώς από το άρθρο 13 παράγραφος 3 του Αθλητικού Νόμου 2725/99».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Άρη Πλατανιάς είπε χαρακτηριστικά: «Να σημειωθεί εδώ πως η Ε.Π.Σ Δράμας έχει προβεί στη διαγραφή από τα μητρώα της του αθλητικού Σωματείου “Άρης Πλατανιάς” και αυτό διότι σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης κάθε μέλος που προσφεύγει στη δικαιοσύνη, τίθεται εκτός. Παρ’ όλα αυτά η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας απαντώντας στις ενέργειες του σωματείου μας “Άρης Πλατανιάς” το οποίο προσέφυγε στις 2 Νοεμβρίου 2020 στη δικαιοσύνη ζητώντας να οριστεί προσωρινή διοίκηση, μας ζήτησε να προβούμε στην παραίτηση από την αίτησή μας, της έως και την Δευτέρα 7-12-2020 διαφορετικά όπως τονίστηκε στο υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 1979/1-12-2020 έγγραφό της, η ΕΠΣ Δράμας θα αναστείλει την ιδιότητα του σωματείου μας, σύμφωνα με το καταστατικό της και συγκεκριμένα όπως προκύπτει από το άρθρο 14. Επίσης εμείς ισχυριζόμαστε πως ο Αθλητικός Νόμος και η απόφαση του Δικαστηρίου, καταργεί το άρθρο 30 και την παράγραφο 3 του καταστατικού της ΕΠΣ Δράμας. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε κ. Λάτσα», συνεχίζει ο κ Περσίδης, «πως το 2012 ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, η τότε διοίκηση δηλαδή, “έπεσε” διότι διενήργησε και αυτή εκλογές τον Μάρτιο του 2012 ενώ κανονικά έπρεπε να διενεργήσει εκλογές τον Μάιο του ιδίου έτους. Ακολούθησε δηλαδή την ίδια πεπατημένη η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας, ενώ υπάρχει δεδικασμένο σύμφωνο με την παρούσα αίτηση που καταθέσαμε εμείς

στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Δράμας. Πάλι εμείς λοιπόν είχαμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ορίστηκε τότε προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΣ Δράμας, αφαιρώντας τη διοίκηση από τον κ. Φωτίου. Τέλος κ. Λάτσα θέλω να σας τονίζω πως άλλο ένα οξύμωρο συμβαίνει και εφαρμόζεται η τακτική των “δύο μέτρων και των δύο σταθμών”. Γίνομαι περισσότερο συγκεκριμένος και λέω πως το 2016 το αθλητικό σωματείο “Αετός Λευκογείων” προσέφυγε στη δικαιοσύνη και βέβαια τότε η διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας δεν είχε προβεί σε διαγραφή του Σωματείου. Είχε σταλεί έγγραφο για αποβολή, αλλά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, αφού στο ενδιάμεσο είχε εκπέσει η Διοίκηση».

«Σταυρόλεξο» λοιπόν για δυνατούς λύτες αυτή η υπόθεση και αναμένεται από τη Δικαιοσύνη η ετυμηγορία της προκειμένου να δούμε αν τελικά θα οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Ε.Π.Σ. Δράμας ή όχι.

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» ζήτησε την άποψη του κ. Δημήτρη Περσίδη και για άλλα ζητήματα, για την εν γένει λειτουργία των αθλητικών σωματείων.

Κύριε Περσίδη, Με δεδομένη την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων υγειονομικών δεδομένων τα σωματεία της Δράμας είχαν κάποια βοήθεια από την ΕΠΣ Δράμας και αν «ναι» ποια ήταν αυτή;

«Κύριε Λάτσα, η Διοίκηση της ΕΠΣ Δράμας όχι μόνο δε βοήθησε καθόλου τα σωματεία μας, αντιθέτως έκανε ότι ήταν δυνατόν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε και η οποία δεν ήταν άλλη από το να επιχορηγηθούν, κάτι που είχε να συμβεί από το 2004!».

Κύριε Πρόεδρε, τι θα μπορούσε κατά την άποψή σας να είναι αυτό που θα βοηθούσε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό;

«Κύριε Λάτσα, είναι γεγονός πως έχει συντελεστεί σημαντική για να μην πω δραματική μείωση των ενεργών σωματείων μελών της Ε.Π.Σ. σε επίπεδο Δράμας.

Θα μπορούσε λοιπόν να δοθούν κίνητρα στους παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και να δημιουργηθεί συνέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και εύρεση χορηγιών, αλλά και κάθε άλλη μορφή ενίσχυσης όπως αυτή του νυν Υπουργού κ. Βορίδη υπέρ της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League 2).

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε βήμα να εκφράσω μερικές από τις ανησυχίες και τις απόψεις μου και δηλώνω κατηγορηματικά πως σκοπός και στόχος μου δεν είναι να κατηγορήσω καμία Διοίκηση, αλλά θεωρώ πως έχουμε το πλάνο για την επόμενη μέρα μέσα από νόμιμες διαδικασίες, τηρώντας τις προθεσμίες και τη νομοθεσία, ώστε να δώσουμε ώθηση και να συμπράξουμε μαζί με τους υγιείς παράγοντες του χώρου, πιστεύοντας πως όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αθεράπευτα ρομαντικοί και θέλουν την ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα.

Ευχή μας είναι η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κάτι που κάνει πάντα φυσικά και να δείξει σε όλους εμάς πως η εφαρμογή του δικαίου πρέπει να ισχύει για όλους τους αιρετούς σε οποιοδήποτε μετερίζι και αν κληθούμε να υπηρετήσουμε αυτό που αγαπάμε και θέλουμε για το καλό των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των επί μέρους δραστηριοτήτων που υπηρετούμε».