«ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ΔΡΑΜΑΣ

 

Το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση «Γίνε Νονός» μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού. Για τη συνέχιση της δράσης μάς παρότρυνε ο θετικός απολογισμός της περσινής χρονιάς, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και από άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας (την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Πρέβεζα, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Σύρο, το Άργος, την Πάτρα, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Γιαννιτσά κ.ά). Φέτος, μέσα σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, η δράση μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από τη σχετική παράταση που ήταν αναγκαία λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού και συνολικά 130 παιδιά του Νομού μας (στη Δράμα, στο Νευροκόπι, στην Φτελιά, στο Καλαμπάκι, στο Μικροχώρι, στα Κύργια, στον Άγιο Αθανάσιο, στην Αδριανή, στο Κατάφυτο, στα Λευκόγεια, στο Χρυσοκέφαλο, στο Οχυρό, στον Βαθύτοπο, στους Ποταμούς, στην Αχλαδιά, στη Μικροκλεισούρα, στην Πετρούσα, στο Φωτολίβος, στη Γραμμένη, στην Μικρόπολη, στα Κοκκινόγεια, στους Σιταγρούς, στο Δοξάτο, στην Προσοτσάνη, στον Ξηροπόταμο, στο Παρανέστι και στη Βροντού) παρέλαβαν το δώρο της επιλογής τους από τους «νονούς» τους.

Η δράση «Γίνε Νονός» πραγματοποιήθηκε φέτος σε συνεργασία με τις πέντε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Δράμας, Παρανεστίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης και K. Νευροκοπίου). Κάθε παιδί εξέφρασε την επιθυμία του για ένα πιθανό δώρο του Πάσχα και έτσι συντάχθηκε μια λίστα με τα δώρα όλων των παιδιών. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι «νονοί» αγόραζαν το δώρο συνοδεύοντάς το με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη και μας το παρέδιδαν. Για μας η ιδέα αυτής της δράσης ξεκίνησε με το όνειρο να λαμβάνει κάθε παιδί το δώρο που πραγματικά επιθυμεί από τον «αόρατο νονό» του, που με γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη θέλει να του το προσφέρει. Οι εθελοντές του «Τοίχου» φροντίζουμε πάντα να διατηρείται η ανωνυμία και των δύο πλευρών (παιδιών και νονών), αφού αυτό αποτελεί μία από τις βασικές αρχές της εθελοντικής μας ομάδας.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που γίνατε «νονοί» ενός παιδιού που το έχει πραγματικά ανάγκη και που αναλάβατε για αυτήν τη χρονιά έναν σπουδαίο ρόλο: να μοιράσετε στοργή κι αγάπη. Ευχαριστούμε που απλόχερα χαρίσατε χαμόγελα στα παιδιά. Εκφράζουμε ένα ολόθερμο «ευχαριστώ» και στις πέντε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού μας για την άψογη συνεργασία και τη θετική διάθεση σε οποιαδήποτε δυσκολία προέκυψε, για να ολοκληρωθεί –έστω και καθυστερημένα- αυτή η δράση μας. Τις ημέρες αυτές που η κρίση της πανδημίας μας γεμίζει ανασφάλεια και φόβο, η αγάπη σας, η συμπαράστασή σας, η εμπιστοσύνη σας, η προσφορά, η αλληλεγγύη και οι ευχές σας αποκτούν το μεγαλύτερο νόημα… και για όλους αυτούς τους λόγους αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη!

 

Με εκτίμηση

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Η Γραμματέας του Συλλόγου