Με λαμπρότητα και τη δέουσα κατάνυξη η Δράμα τίμησε την εορτή της Πολιούχου της Αγίας Βαρβάρας, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις τόσο την παραμονή, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, όσο και ανήμερα της εορτής, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Την παραμονή της γιορτής, πλήθος πιστών συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Η πομπή, συνοδεία του ιερού κλήρου, μαθητών, συλλόγων, στρατιωτικού αγήματος και πλήθος κόσμου, δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης κατέληξε στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το βράδυ στον Ι.Ν. της Αγ. Βαρβάρας τελέστηκε αγρυπνία.

Ανήμερα της γιορτής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, τελέστηκε Δοξολογία στη μνήμη της Προτστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο στρατόπεδο «Φωστηρίδη».

Για το πρωί της σημερινής ημέρας, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένη τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας.