ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

 

 

  • Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας Κ. Μπλούχος
  • Για πρώτη φορά στην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων συμμετείχαν και οχήματα (4 hummer της Ε’ Μοίρας Καταδρομών)

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με τη διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης από πολιτικά (πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολεία όλων των βαθμίδων κ.α.) και στρατιωτικά τμήματα, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Δράμα, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο της πόλης και παρακολούθησε την παρέλαση, χειροκροτώντας τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Στην μαζική συμμετοχή των πολιτών συνέβαλαν φυσικά και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες της ημέρας, με την υψηλή θερμοκρασία και τον λαμπερό ήλιο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, είχαν προηγηθεί η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, καθώς και επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου. Επίσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στο δημοτικό κήπο.

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στον εορτασμό ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση από το βάθρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Επίσης, στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των παρελάσεων στη Δράμα, παρέλασαν και στρατιωτικά οχήματα. Συγκεκριμένα, μετά από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς την οδό Εθνικής Αμύνης διέσχισαν και 4 hummer της Ε’ Μοίρας Καταδρομών.

Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, για ακόμη μια φορά η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη, τόσο κατά την κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όμως ουδέποτε απαιτήθηκε κάποιου είδους παρέμβαση.

Τέλος, σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και την Μακεδονία, οι σχετικές αναφορές ήταν ισχνές, με κάποια πλακάτ και πανό διαμαρτυρίας, χωρίς να μπορεί να υπάρξει κάποια σύγκριση της πρόσφατης παρέλασης με αυτές της προηγούμενης χρονιάς.