Ο πολιτιστικός φορέας ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, επισκέφτηκε κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας το Ploiesti της Ρουμανίας στις 20 -21 – 22 Σεπτεμβρίου 2019 όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ των Εθνών που πραγματοποιείται στη Ρουμανία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και συνδιοργανωτή τον Δήμο του Πλοεστίου.

Ο κύριος Λευτέρης Καλλινικίδης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τη Δράμα συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας, ο Δήμαρχος της πόλης του Πλοεστίου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και Βουλευτής κύριος Γαβριήλ Ζησόπουλος, ενώ στην ομιλία του αξιοποιώντας την ευκαιρία της ζωντανής μετάδοσης από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας απεύθυνε πρόσκληση προς το Ρουμανικό τηλεοπτικό κοινό να επισκεφθεί την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την Ονειρούπολη της Δράμας.

Σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Πολιτιστικού φορέα ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως Πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ η συμμετοχή στο Διεθνές φεστιβάλ των Εθνών του Πλοεστίου είναι η τελευταία δράση στην οποία συμμετείχα.

Μετά από αυτήν την ανεπανάληπτη εκδήλωση στη Ρουμανία δηλώνω την παραίτησή μου, καθώς, αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Προέδρου της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.ΤΑ του Δήμου Δράμας, γι’ αυτό έδωσα βαρύτητα σε αυτό ακριβώς που μας ενδιαφέρει. Η Ονειρούπολη. Προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε εδώ, στο Ploiesti, να διαφημίσουμε τη Δράμα, και την Ονειρούπολη.

Αυτό πιστεύω ότι το πετύχαμε χωρίς να ζημιώσουμε ούτε ένα ευρώ την τσέπη των Δραμινών, διότι, εδώ, στη Ρουμανία, τα έξοδα διαμονής μας τα κάλυψε η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας η οποία και μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ και τα έξοδα της μετάβασης τα πλήρωσαν όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή από την τσέπη τους.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την δράση και κυρίως στον Παναγιώτη Χρόνη ο οποίος με τη ορχήστρα του διαφήμισε τη Δράμα.

Σημειωτέον ότι όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ καθώς και η συνέντευξη τύπου καλύφθηκαν με εκτενή ρεπορτάζ και ζωντανές μεταδόσεις από την TVR (Κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας), η οποία ήταν και ο επίσης χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Πάντοτε θα στεκόμαστε μπροστά σε ό,τι πρέπει να κάνουμε για την πόλη που αγαπάμε, για τη Δράμα. Σήμερα, από τη Ρουμανία κάναμε μόνο την αρχή. Την αρχή της εξωστρέφειας της Ονειρούπολης η οποία θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες στόχους. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλους τους Δραμινούς αρωγούς και συμπαραστάτες στους νέους δρόμους που ανοίγουμε.

Δεν διεκδικήσαμε ποτέ,ούτε θα διεκδικούμε το μονοπώλιο των καλών ιδεών. Είμαστε εδώ με ανοιχτά αυτιά και ακούμε τους πάντες πρόθυμοι να υιοθετήσουμε καλές ιδέες και καλές πρακτικές».