ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΟΔ Α. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ «Δ. ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΓΑ

 

 

  • «Πρωτόγνωρο να μην συμπαραστέκεται η Δημοτική Αρχή στον ΚΑΟ Δράμας»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη τύπου για το ζήτημα της κατανομής των ωρών στα γυμναστήρια του Δήμου Δράμας και την μεταφορά του ΚΑΟΔ (προπονήσεις και αγώνες) από το κλειστό «Δ. Κραχτίδης» στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών (ΔΗΓΑ), παραχώρησε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του «Δ. Κραχτίδης», ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ κ. Άκης Γρηγοριάδης. Τον κ. Γρηγοριάδη πλαισίωναν ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας κ. Στάθης Κεραμιτσόπουλος και ο πρώην προπονητής κ. Τάσος Δρασίδης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν κι αυτοί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Γρηγοριάδης παρουσίασε τις απόψεις του για το θέμα ενώ έδωσε και απαντήσεις σε όσα είχε αναφέρει σε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κ. Αναστασία Τόλιου – Δάντζερα (λεπτομέρειες στη σελίδα 6 της εφημερίδας).

Αρχικά, ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε: «Στα 40 χρόνια της εμπειρίας μου είναι η πρώτη φορά που θα διαχειριστώ ως Πρόεδρος του ΚΑΟΔ ένα θέμα τελείως διαφορετικό από τις άλλες φορές. Δηλαδή να μην συμπαραστέκεται ενδεχομένως η Δημοτική Αρχή στον ΚΑΟ Δράμας. Είναι πρωτόγνωρο για τον Σύλλογό μας». Ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως «είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΚΑΟΔ έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία στο χώρο των ομαδικών αθλημάτων» και θύμισε «γίγαντες της προσφοράς που υπήρξαν Πρόεδροι και παράγοντες», όπως ο Γεώργιος Ρίζος, ο Τάσος Τασούδης, ο Καρέογλου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πανίδης, ο Χαρακίδης, ο Στάθης Κεραμιτσόπουλος, ο Τόλιος. Επίσης τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους και όλους τους εκλεγμένους φορείς της Δράμας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Σωκράτη Δημητριάδη και Μ. Τζίμα, επί των ημερών του οποίου χτίστηκε το κλειστό «Δ. Κραχτίδης», με τον κ. Γρηγοριάδη να υπογραμμίζει πως «αυτό το γυμναστήριο έγινε με μεγάλη συμβολή του ΚΑΟΔ». Επίσης ο κ. Γρηγοριάδης μίλησε για τη συνεργασία με τους Βουλευτές, στεκόμενος και στην «πολύ μεγάλη προσφορά» του Φλώρου Κωνσταντίνου, ενώ ευχαρίστησε και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο που στηρίζει διαχρονικά την ομάδα. «Τα πρωταθλήματα Ανδρών, Εφήβων, Παίδων που έχει πάρει ο ΚΑΟΔ δεν τα έχει ονειρευτεί καμιά άλλη ομάδα, εκτός από τη Δόξα Δράμας, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην πόλη όλων των εποχών», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ.

Ο κ. Γρηγοριάδης επεσήμανε ότι οι ισχυρισμοί της Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου «προέρχονται είτε από άγνοια», «είτε από κακή πληροφόρηση», «εκτός κι αν το κάνει εσκεμμένα, που δεν θέλω να το πιστεύω». Ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ ανέφερε ότι «μετά από 22 χρόνια συνύπαρξης του μπάσκετ με το χάντμπολ ανακαλύπτει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε», τονίζοντας ότι πάντα υπήρχε κοινή παρουσία ομάδων από τα δύο αθλήματα στο «Δ. Κραχτίδης» και «πότε εμείς παίρναμε τις καλύτερες ώρες, επειδή ήμασταν Α1 και τα τελευταία χρόνια που ο ΚΑΟΔ έχει πάει σε μια πιο χαμηλή κατηγορία παίρνει τις καλύτερες ώρες –και σωστά- το χάντμπολ». Σχετικά με τις κόλλες που χρησιμοποιούν οι αθλητές του χάντμπολ για να κολλάει η μπάλα στα χέριά τους, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε ότι δημιουργείται ουσιαστικά ένα θέμα που δεν υπάρχει, καθώς υπάρχουν κόλλες ειδικές που δεν λερώνουν, ενώ υπάρχουν στο «Δ. Κραχτίδης» μηχανήματα που έχει αγοράσει ο Δήμος Δράμας ειδικά για να καθαρίζεται το δάπεδο. Όσον αφορά τους τραυματισμούς αθλητών από τις κόλλες, ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ τόνισε πως «όσο κινδυνεύει να τραυματιστεί ένας αθλητής του μπάσκετ το ίδιο κινδυνεύει κάθε αθλητής, του βόλεϊ, του χάντμπολ». Όπως είπε ο κ. Γρηγοριάδης, «καμία ομάδα χάντμπολ δεν μπαίνει σε μεγάλο γυμναστήριο στην Ελλάδα», «γιατί είναι ένα άθλημα το οποίο δημιουργεί προβλήματα από τα υπολείμματα που αφήνουν οι κόλλες» και για το λόγο αυτό αγοράστηκε  στη Δράμα το μηχανάκι καθαρισμού. Μάλιστα για τον πλημμελή καθαρισμό του παρκέ ανέφερε πως υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή.

Για το ποσό που απαιτήθηκε (έγινε λόγος για 15.000 ευρώ) για να διορθωθεί το παρκέ, ο κ. Γρηγοριάδης είπε πως έπρεπε «να φτιάξει δύο σανίδια που χάλασαν στο παρκέ από την μπασκέτα» και ο λόγος που χάλασε το παρκέ είναι γιατί «η μπασκέτα αυτή είχε βλάβη στη μία ρόδα και την αντικατέστησαν από όποια βρήκαν μπροστά τους». Επίσης, σημείωσε πως «τόσο οι μπασκέτες όσο και τα ταμπλό είναι ιδιοκτησία του ΚΑΟΔ», προσθέτοντας ότι «τους επιτρέπουμε να τα χρησιμοποιούν με την καλή μας διάθεση» και ότι «σε καμιά περίπτωση δεν έρθουμε σε αντιπαράθεση». Ο κ. Γρηγοριάδης έθεσε τον προβληματισμό αν δύο σανίδια κάνουν 15.000 ευρώ και πρόσθεσε πως αυτά «είναι προφάσεις εν αμαρτίαις». Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΚΑΟΔ αναρωτήθηκε: «Όταν μας δίνει 2 ημέρες από μιάμιση προπονητική ώρα και να παίζουμε εδώ τα παιχνίδια, τότε δεν χαλάνε, δεν έχει κόλλες, δεν τους ενοχλεί η μετακίνηση της μπασκέτας; Γιατί ενοχλεί στις 5 ημέρες και δεν ενοχλεί στις 3; Δεν το καταλαβαίνω».

Όσον αφορά το σπασμένο ταμπλό, ο κ. Γρηγοριάδης έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Ποιος ευθύνεται πού είναι σπασμένο; Ποιος το έσπασε; Ήταν δικό τους;» και πρόσθεσε: «Από 2 Αυγούστου που το ανακάλυψαν μέχρι σήμερα δεν είναι ικανός χρόνος να το αντικαταστήσεις; Μήπως δεν ασχοληθήκαν;». Όπως είπε, τα ταμπλό που σπάσανε ήταν δύο και μάλιστα και τα δύο έχουν αγοραστεί από τον ΚΑΟΔ, ενώ έκανε γνωστό πως η ομάδα «ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες και τις επόμενες ημέρες θα φέρει δικό της ταμπλό», δίνοντας 1.000 ευρώ, που «δεν είναι λίγα χρήματα για τον ΚΑΟΔ που θα τα δαπανήσει».

Ακόμη, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως «η Δράμα είναι γνωστή σε όλο τον φίλαθλο κόσμο για τη Δόξα και τον ΚΑΟΔ. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεται η κ. Αντιδήμαρχος, αυτό είναι πρόβλημα της κ. Αντιδημάρχου. Θα πρέπει να ενημερωθεί», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «δεν μπορώ να φανταστώ και δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικοί λόγοι από πίσω».

Για το Μουσείο του ΚΑΟΔ, το οποίο στεγάζεται στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως στη Δράμα μουσείο έχουν μόνο η Δόξα και η ΚΑΟΔ και σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 5-6 μπασκετικές ομάδες που έχουν. Επίσης ανέφερε ότι από την μεταφορά της έδρας της ομάδας, ο ΚΑΟΔ θίγεται και οικονομικά. Επίσης υπογράμμισε πως «ο ΚΑΟΔ ποτέ δεν έχει πολιτικοποιηθεί» και πρόσθεσε: «Εμείς κομματικά όργανα κανενός δεν θα γίνουμε. Έχουμε εκλεγεί σε αυτό το Δ.Σ. για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ΚΑΟΔ και αυτά θα υπηρετήσουμε».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να πάρουμε αποφάσεις. Εμείς έχουμε τη δύναμη να δημοσιοποιήσουμε το θέμα. Εξάλλου εμείς στον ΚΑΟΔ έχουμε πει να προσπαθήσουμε να πάμε τον ΚΑΟΔ εκεί που πρέπει, έχουμε στόχους άλλους. Θα προσπαθήσουμε να ξοδέψουμε τον χρόνο μας, την ενέργειά μας, τα χρήματα, τη φαιά μας ουσία κι ό,τι μπορούμε για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τον ΚΑΟΔ. Εμείς ήρθαμε εδώ για να δώσουμε. Δεν ήρθαμε για να πάρουμε».