Εχθές Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση μέσω δικτύου 5G στη χώρα μας και συγκεκριμένα μέσω του δικτύου 5G της COSMOTE. Τα νέα προγράμματα 5G θα γίνουν εμπορικά διαθέσιμα στις αρχές του 2021 και οι πρώτες πόλεις που θα είναι διαθέσιμο είναι οι μεγαλύτερες πλυθησμιακά και συγκεκριμένα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις.

Ποιες θα είναι οι πόλεις που θα υποδεχθούν πρώτες το COSMOTE 5G;

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αδειοδοτηθεί και ενεργοποιηθεί Σταθμοί Βάσης 5G σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων όπως οι ΛάρισαΒόλοςΙωάννιναΚαβάλαΤρίκαλαΚαρδίτσαΔράμαΓιαννιτσάΝάουσαΞάνθηΣέρρεςΗγουμενίτσα αλλά και το νησί της Μυτιλήνης.

Το δίκτυο COSMOTE 5G

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G smartphone που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Η τεχνολογία 5G

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

Πηγή: techblog.gr