ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη την 31/10/2020 για το σύνολο της χώρας, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης και καταστολής διάδοσης του κορωνοϊού, την επικοινωνία και συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τους καθηγητές (μόνιμους και ωρομίσθιους), ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η απόφαση αριθ. 55/2020 όπως παρακάτω:

Με υπόδειξη του ΕΟΔΥ Δράμας καθιερώνεται η διπλή μάσκα κατά την διάρκεια των δια ζώσης μαθημάτων σε καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Από 3/11/2020 τα ατομικά και ειδικά μαθήματα διεξάγονται εκ περιτροπής με το 50% των καθηγητών – σπουδαστών. Συγκεκριμένα, την 1η και την 3η εβδομάδα του μήνα, το 50% των καθηγητών με τους μαθητές τους θα υλοποιούν τα μαθήματα διά ζώσης, ενώ την 2η και την 4η εβδομάδα οι καθηγητές θα παρέχουν το μάθημά τους με τηλεδιάσκεψη. Στην ουσία τα δύο (2) μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά και άλλα τα δύο (2) μαθήματα του μήνα θα γίνονται με φυσική παρουσία καθηγητών και σπουδαστών.

Τα μαθήματα κρουστών, λόγω ιδιαιτερότητας αντικειμένου-οργάνων, θα υλοποιούνται δια ζώσης με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που έχουν υποδειχτεί (διπλή μάσκα, κενό διάστημα 10 λεπτών ανάμεσα στα μαθήματα και απολύμανση.)

Τα μαθήματα μουσικής προπαιδείας θα διεξάγονται δια ζώσης με τις ανάλογες προφυλάξεις.

Τα θεωρητικά ομαδικά, ατομικά και ειδικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις μεγάλες αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου και του Δήμου Δράμας, έως έξι (6) άτομα με απόσταση κατ’ ελάχιστον δύο (2) μέτρων μεταξύ των σπουδαστών, την χρήση διπλής μάσκας και τήρηση των λοιπών μέτρων προφύλαξης.

Τα παραπάνω θα είναι σε ισχύ για όσο διάστημα απαιτείται με τις συγκεκριμένες υγειονομικές οδηγίες.

Καλούνται οι καθηγητές για την άμεση και πιστή εφαρμογή των ανωτέρω και την ενημέρωση των σπουδαστών.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου είναι σε διαρκή εγρήγορση και επικοινωνία διατηρώντας υψηλό αίσθημα της ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης για την ασφάλεια όλων.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας

Δεμερτζής Γεώργιος