ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΑΡΓΑΛΑ – ΜΑΓΓΟΥ

 

 

  • «Είμαστε η φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων που αγωνίζονται καθημερινά για να κερδίσουν το σήμερα και το αύριο»
  • «Η Δημοκρατική Ευθύνη ανθίσταται σε κάθε προσπάθεια λαϊκισμού και των μετρίων που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε τριτοευρωπαϊκό κράτος»
  • «Η Δημοκρατική Ευθύνη μάχεται να μετατρέψει τις διαφωνίες που ταλαιπωρούν ιστορικά την κοινωνία μας σε μια εύρωστη και πολύχρωμη συμφωνία που ενώνει και φέρνει ευημερία στο Έθνος»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Ευθύνης κ. Κατερίνα Γαργάλα – Μάγγου. Η δικηγόρος κ. Γαργάλα – Μάγγου αναφέρεται σε αυτά που πρεσβεύει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας η Δημοκρατική Ευθύνη, ενώ επίσης μιλά για την Ευρώπη και για τους λόγους που την οδήγησαν να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής.

 

Ερ.: Σε μια εποχή που ακόμη και κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση φαίνεται να μην αντέχουν σε αυτό το κλίμα πόλωσης, ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., ποιος ο λόγος παρουσίας της Δημοκρατική Ευθύνης στο πολιτικό στερέωμα της χώρας;

 

Η Δημοκρατική Ευθύνη είναι ένα πανεθνικό προσκλητήριο. Είναι πρόσκληση σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να αντιδράσει. Είναι μοιραίο να αγνοήσουμε άλλο το επείγον της εποχής. Το παλιό κατεστημένο συνεχίζει το θέατρο παραλόγου για την παραμονή στην εξουσία παρά του ότι όλες οι ελίτ της χώρας απέτυχαν στην αποστολή τους. Όλοι εμείς στην ΕΥΘΥΝΗ είμαστε η φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας των Ελλήνων που αγωνίζονται καθημερινά για να κερδίσουν το σήμερα και το αύριο. Θα κλείσουμε το φαύλο κύκλο. Θα ανοίξουμε ένα κύκλο εθνικής δημιουργίας και επιτυχίας. Γιατί στην Δημοκρατική Ευθύνη είμαστε απλοί πολίτες αυτής της χώρας με «επαγγέλματα» και όχι επαγγελματίες πολιτικοί.

 

Ερ.: Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι άμεσες αλλαγές στη χώρα για να υπάρξει βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης;

 

Τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει όπως παλιά. Νέο κράτος, νέα διοίκηση, νέα θεσμική οργάνωση της Ελληνικής πολιτείας. Με θεσμικές αλλαγές στο Σύνταγμα. Στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την ανάπτυξη. Κοινωνικό Κράτος. Αποδόμηση γραφειοκρατίας μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών. Ενίσχυση μικρομεσαίου χώρου. Στήριξη επιχειρήσεων που χτίζουν ένα παγκόσμιο ελληνικό brand name. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Ερ.: Θα είστε υποψήφια Ευρωβουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Για ποιους λόγους οδηγηθήκατε σε αυτή την απόφαση;

 

Είμαι δικηγόρος και γνωρίζω πόσα ευρωπαϊκά νομοθετήματα καθημερινά εισρέουν στη δικαιική έννομη τάξη μας. Είμαι ευαισθητοποιημένη ενεργή πολίτης και μάχομαι να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ευάλωτη χώρα λόγω της σημερινής γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης διεθνώς και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Νιώθω ότι έχω ευθύνη και καθήκον να αντισταθώ στον λαϊκισμό, εφόσον εθνική κυριαρχία χωρίς ισχυρή και αξιόπιστη οικονομία δεν υπάρχει. Ανθίσταμαι, με τα δημοκρατικά ιδεώδη που μεγάλωσα, στην Ευρώπη του Εθνικισμού. Αγωνίζομαι για προοδευτική αλληλέγγυα Ευρώπη.

 

Ερ.: Έχει ανοίξει ένας διάλογος, κυρίως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για την πορεία που θα πρέπει να έχει από εδώ και πέρα η Ε.Ε., συνδυαστικά και με την αύξηση των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού. Ποια είναι η θέση της Δημοκρατικής Ευθύνης για το αύριο της Ευρώπης;

 

Η Ελλάδα ανήκει και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Η Ελλάδα μπορεί να είναι παράγων σταθερότητας μόνο μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Η Δημοκρατική Ευθύνη ανθίσταται σε κάθε προσπάθεια λαϊκισμού, και των μετρίων που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε τριτοευρωπαϊκό κράτος. Επιζητούμε και αγωνιζόμαστε τη δημιουργία της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών λαών, μια Ευρώπη προοδευτική και αλληλέγγυα προς όλα τα μέλη της.

 

Ερ.: Αν θα έπρεπε να πείσετε έναν πολίτη να ψηφίσει Δημοκρατική Ευθύνη είτε στις Ευρωεκλογές είτε στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ποιους λόγους θα αναφέρατε;

 

Γιατί στη Δημοκρατική Ευθύνη θέλουμε να αναλάβουμε όλοι ευθύνη και καθήκοντα για την ανασυγκρότηση της χώρας στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε μαζί μας όλους τους ανώνυμους παραγωγικούς πολίτες αλλά και τους επώνυμους. Δεν θέλουμε «σωτήρες», θέλουμε πολίτες. Η Δημοκρατική Ευθύνη μάχεται να μετατρέψει τις διαφωνίες που ταλαιπωρούν ιστορικά την κοινωνία μας σε μια εύρωστη και πολύχρωμη συμφωνία που ενώνει και φέρνει ευημερία στο Έθνος.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

 

Η Κατερίνα Γαργάλα – Μάγγου ζει στο Βόλο όπου εργάζεται ως μάχιμη δικηγόρος από το 1996 μέχρι και σήμερα με ειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο. Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Βάϊο Μάγγο κι έχουν μια κόρη την Στελλίνα, φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας.

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Αγωνίστηκε επιτυχώς ως υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ το 2014.

Μέλος των PES Activists Greece.

Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ

Μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου.

Εθελόντρια στο Ορφανοτροφείο Βόλου και ασκούμενη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Βόλου, στα πλαίσια της άσκησής μου, του προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του ΠΕΣΥΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ.

Μέντορας Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Δίκτυο «Ελένη Σκούρα» | Γυναίκες στην Πολιτική» του ΚΕΘΙ.

Αρθρογραφεί στον τοπικό και εθνικό τύπο και συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις και ημερίδες για κοινωνικά θέματα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ειδικού νομικού περιεχομένου και παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις των πολιτιστικών φορέων της πόλης.