ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Συνεχίζεται το 1ο Φεστιβάλ Κόμικς Δράμας-Drama Comics Festival, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 8 Σεπτέμβρη με εργαστήρια εικονογραφήγησης για παιδιά, ομιλίες συμμετεχόντων καλλιτεχνών και διαλέξεις πανεπιστημιακών καθηγητών από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση και η μελέτη τωn πολιτισμικών προϊόντων της 9ης Τέχνης. Το Drama Comics Festival 2019 έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δυο από τις φετινές εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα και την χορηγία της Ιταλικής Πρεσβείας της Αθήνας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πίσω από το καφέ «Ατλαντίδα» της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε το Graffiti performance. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν ζωντανά πως δημιουργείται ένα έργο τέχνης με την τεχνική του graffiti.

All-focus

Το πρόγραμμα των Εκθέσεων

 

Μέχρι και τις 22 Σεπτέμβρη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις εκθέσεις:

-«Λόγια και Εικόνες» με έργα των Γιώργου Μπότσου και Giuseppe Palumbo (αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου, ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 & 17.30-21.00)

-«“Μικρή Ιερουσαλήμ” Θεσσαλονίκη – Μεταξύ γραμματικής, ποίησης και ιστορίας», με επίκεντρο το βιβλίο «Μικρή Ιερουσαλήμ» της Ηλέκτρας Σταμπουλή και του Angelo Mennillo (Αίθουσα Ελευθερία, ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 & 17.30-21.00)

-«Νομαδισμός και Αφήγηση», πρώτη αναδρομική έκθεση με έργα του Δραμινού δημιουργού κόμικς και εικονογράφου με το ιδιαίτερο και τολμηρό σχεδιαστικό και αφηγηματικό στιλ Χρήστου Δημητρίου, που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια (Αίθουσα Μελίνα, ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 & 17.30-21.00)

All-focus

-«Ένα γλυκό ξημέρωμα – 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής» με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου από τις εκδόσεις Jemma Press, με ιστορίες δεκατεσσάρων Ελλήνων καλλιτεχνών γύρω από τη ζωή στην πρωτεύουσα στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής (Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, ώρες λειτουργίας 8.30-20.00)

-«Los pendejos de las Kampitos», με έργα και πόστερ του Δραμινού καλλιτέχνη Jnk επηρεασμένα από τον χώρο των κόμικς (Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου, ώρες λειτουργίας 11.00-14.00 & 17.30-21.00)