ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2017 διοργανώθηκε στην Πορταριά Πηλίου από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς «Το Ορμίνιο» η Αναβίωση των εθίμων του Πηλιορείτικου Γάμου.Ο Πηλιορείτικος Γάμος αποτελείται από μια σειρά λαϊκών δρώμενων τα οποία έμμεσα προτείνουν και αναδεικνύουν την μέθεξη, την απόλυτη συμμετοχή και ταύτιση των καλεσμένων – ολόκληρου του χωριού με τους νεόνυμφους.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, η Θρακική Εστία Δράμας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου στα γνωστά αυτά δρώμενα της Πορταριάς, εκπροσωπούμενη επάξια από τμήμα των ενηλίκων χορευτών, παρουσιάζοντας αντίστοιχα έθιμα και δρώμενα από το θρακιώτικο γάμο. Στο τέλος η αγάπη και το μεράκι για την παράδοση ένωσε και τους δυο συλλόγους σε ένα μεγάλο κύκλο και ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με πηλιορείτικη αλλά και θρακιώτικη μουσική.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη ζεστή φιλοξενία τους κατά το διήμερο της παραμονής μας στο Πήλιο.