Πέντε παιδιά γυμνασίου- υποχρεωτικής εκπαίδευσης- από διάφορες περιοχές του νομού Δράμας δεν εμφανίζονται από την αρχή του χρόνου στα σχολεία τους. Από τις 9 Οκτωβρίου έχει ενημερωθεί η Εισαγγελέας της Δράμας, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, είναι γενικότερο το πρόβλημα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από το Υπουργείο επικαιροποίηση των στοιχείων από τα σχολεία.

Πέρυσι έχασαν την χρονιά τους 3 παιδιά λυκείου στη Δράμα, ένα από αυτά μάλιστα άλλαξε σχολείο. Τα δύο αδέλφια – μαθητές όμως δεν εμφανίζονται στο σχολείο τους (αν είχαν αλλάξει σχολεία θα είχαν ζητήσει τα σχετικά έγγραφα από τη διεύθυνση, οπότε θα ήταν γνωστό).

Την προσωπική αγωνία του μετέφερε ο καθηγητής τους κ. Πρόδρομος Φωτακίδης, δημοσιοποιώντας το γεγονός. (Δείτε ΕΔΩ)

Σε χωριό της Καβάλας, πέρυσι, μαθήτρια έχασε την χρονιά της, αφού η μητέρα της επέμενε να μην την στέλνει στο σχολείο. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν αργότερα, το παιδί δεν κατάφερε να φοιτήσει στην επόμενη τάξη.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται σε κάθε περίπτωση είναι ότι δεν υπάρχει πλαίσιο να ενταχθούν οι μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ώστε να μην χάσουν τη χρονιά τους.

Πηγή: ertnews.gr