Έπειτα απο το περιστατικό των γονιών αρνητών στην Αλιστράτη Σερρών (Δείτε ΕΔΩ), οπού για δεύτερη σχολική χρονιά αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους στο σχολείο, άλλη μια υπόθεση έρχεται στο φώς της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πρόκειται για πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο δεν προσέχονται στο σχολείο, λόγω των αρνητών γονιών τους.


Πιο συγκεκριμένα , τέσσερις μαθητές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Οι γονείς τους αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια self test, με αποτέλεσμα αυτά να μην πηγαίνουν σχολείο. Στη μία δε περίπτωση, του μαθητή της Β΄ τάξης, οι γονείς έχουν να στείλουν το παιδί τους σχολείο δύο χρόνια.

«Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.

Πηγή: ertnews.gr