Δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο 20/11 το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, τα καταστήματα στον Δήμο Δράμας θα ξεκινούν τη λειτουργία τους από τις 10 το πρωί, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21.00.

Το ίδιο θα ισχύει, εκτός από τον Δήμο Δράμας και στην Περιφέρεια Αττικής (πλην της Π.Ε. Νήσων), στην Περιφερειακή Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου, Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Βέροιας και Κοζάνης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το μέτρο αυτό λήφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων. Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Με το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα επιτευχθεί η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν δια ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα σε αυτά.