Προβληματισμός στο Μαξίμου για την ποινική αντιμετώπιση ειδεχθών εγκλημάτων, ο Τσιάρας προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών.

Μια σημαντική είδηση δόθηκε πριν από λίγο κατά της διάρκεια της παρέμβασης του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με αφορμή το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την άτυχη 20χρονη Καρολάϊν, που δολοφονήθηκε μπροστά στον σύζυγό της και το 11μηνών παιδάκι της.

Ο Υπουργός είπε πριν από λίγο στο Φόρουμ των Δελφών ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα και εκείνος τον ενημέρωσε ότι πρόθεσή τους είναι μαζί με τις αλλαγές που θα προτείνουν σε λίγες μέρες, να συμπεριληφθεί και η αυστηροποίηση της ποινής για τα ειδεχθή εγκλήματα.

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι το ελάχιστο της ποινής που θα εκτείουν οι δράστες να πάει από τα 2/5 στα 4/5 προκειμένου να ενισχυθεί το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση αφορά τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στις φυλακές για αδικήματα βίαια, όπως π.χ ληστείες ή σεξουαλικά εγκλήματα, με δεδομένο ότι το ισχύον σύστημα αναφέρεται σε έκτιση 2/5 της ποινής ώστε να θεμελιώσουν δικαίωμα να ζητήσουν να αποφυλακιστούν με όρους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων να παραμένουν τελικά ένα μικρό διάστημα στις φυλακές και εν συνεχεία να αποφυλακίζονται και να συνεχίσουν την ίδια βίαιη δράση