Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Τμήματος Διαρρηκτών για την εξιχνίαση ενός από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει τη χώρα για την αγριότητά του στα Γλυκά Νερά χθες τα ξημερώματα.

Τρεις  ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία δολοφόνησαν 20χρονη μητέρα, έδεσαν τον σύζυγό της και θανάτωσαν τον σκύλο της οικογένειας, ενώ δεν δίστασαν να απειλήσουν με όπλο και το 11 μηνών βρέφος του ζευγαριού προκειμένου να τους παραδώσουν και άλλα χρήματα παρά τη λεία σημαντικού χρηματικού ποσού και κοσμημάτων που απο την πρώτη στιγμή τους αποκάλυψαν πού βρίσκονται.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που επικήρυξε με το ποσό των 300.000 ευρώ τους δράστες, καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-64.42.694 και 210-64.11.111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει την σκιαγράφηση  του προφίλ των δραστών με βάση τα  όσα κατέθεσε ο σύζυγος αλλά και την με την ιχνηλάτηση εκ νέου  φακέλων  παρόμοιων υποθέσεων. Παράλληλα οι έρευνες στρέφονται και  προς το  περιβάλλον τις οικογένειας καθώς η επικείμενη αγορά οικοπέδου θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την εξεύρεση περισσότερων χρημάτων στο σπίτι. Οι ερευνητές θεωρούν πως η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία και πως οι δολοφόνοι είχαν πληροφορίες για την οικογένεια. Εξετάζονται επίσης δείγματα γενετικού υλικού και οπτικό υλικό που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Οι δράστες μόλις εισέβαλαν στο σπίτι ακινητοποίησαν το ζευγάρι και τους απείλησαν με τη ζωή του παιδιού τους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γειτόνων ακούστηκε το γαύγισμα του σκύλου αλλά δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά σκυλιά. 

H εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως πρόκειται για καλά οργανωμένη εγκληματική ομάδα, αδίστακτη και έτοιμη για όλα. Τα μέλη της είναι αποφασισμένοι να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινη ζωή.   Είναι “επαγγελματίες” και ζουν απο αυτό, είπε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν περισσότερη αστυνόμευση της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος το τραγικό είναι οτι την ώρα της ληστείας στην ευρύτερη περιοχή υπήρχε περιπολικό το πλήρωμα του οποίου όμως ήταν απασχολημένο με άλλες τρεις υποθέσεις μικροκλοπών.

Πηγή: ertnews.gr