ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

 

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν: «Οι μάνες των αγγέλων», αφιερωμένη στις μάνες που έχασαν τα παιδιά τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση το κοινό παρακολούθησε την ομιλία από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Τσακμάκη, ο οποίος λόγω προσωρινής διακοπής ρεύματος, διάβαζε το κείμενο χωρίς μικρόφωνο.

Ακολούθησαν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης, οι οποίοι είπαν με το δικό τους τρόπο χρόνια πολλά στις μανούλες τους, με τη βοήθεια των δύο Νηπιαγωγών τους. Τη σκυτάλη πήραν οι μικροί χορευτές του συλλόγου οι οποίοι χόρεψαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς. Έπειτα, οι ενήλικοι χορευτές του συλλόγου χόρεψαν χορούς Θράκης, ενώ τέλος οι έφηβοι χορούς από τα νησιά του Αιγαίου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Τσακμάκης και Παναγιώτα Κινατζίδου. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με ανάλογα σκηνικά από τη Μελενικλή Γεωργία και τη Φιδάνα Άννα. Την ηχητική επιμέλεια είχε ο Γεωργίτσας Σταύρος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Παπαδόπουλος. Επίσης, την παρακολούθησε ο ιερέας Κων/νος Ουρούμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Ηλιάδης, εκπρόσωποι συλλόγων, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο, κατέκλεισαν την αίθουσα. Στο τέλος, προσφέρθηκε δώρο σε όλες τις μάνες, προσφορά της χορεύτριας μας, κ. Ευαγγελίας Ιωσηφίδου.

 

Από το Δ.Σ.