ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Με την «εξαιρετικά επείγουσα» επιστολή τους οι, μόλις, 3 Παθολόγοι του Γ.Ν. Δράμας, εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην εντολή της διοίκησης της 4ης YΠΕ για επαναλειτουργία της κλινικής Covid, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Υπενθυμίζουν «τις εφιαλτικές “συνθήκες πολέμου” που έζησε η Παθολογική Κλινική κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο» στις οποίες με αυτοθυσία πάλεψαν ν’ ανταποκριθούν γιατροί, νοσηλευτές, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές, χωρίς ρεπό ή άδεια, και θρηνώντας ακόμα και θύματα υγειονομικούς.

Επισημαίνουν την «τραγική κατάσταση δεδομένου ότι από τους πέντε υπηρετούντες ειδικούς ιατρούς η μία τελεί υπό παραίτηση και ένας πάσχει από σοβαρό νόσημα. Αυτή η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα οι εφημερίες (ας υπενθυμίσουμε καθημερινές) της Παθολογικής Κλινικής (ας υπενθυμίσουμε 52 κλινών δύναμης) εκτελούνται από έναν ειδικό ιατρό, ο οποίος «μπαινοβγαίνει» στα ΤΕΠ Covid και ΤΕΠ Παθολογικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ παράλληλα έχει υπό την ευθύνη του την Παθολογική Κλινική και την κλινική ύποπτων Covid – 19 και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε διακυβεύεται η ασφάλειά του ιδίου αλλά κυρίως των ασθενών του».

Επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο, ενώ ήδη 4 γιατροί του απασχολούνται καθημερινά και στο εμβολιαστικό κέντρο».

Στην επέλαση της πανδημίας η ελληνική Κυβέρνηση, όπως και όλη η Ε.Ε., δεν φρόντισε άμεσα να ενισχύσει νοσοκομεία, Κ.Υ. και ΤΟ.Μ.Υ. με το απαραίτητο προσωπικό, τις υποδομές και τους εξοπλισμούς. Επίσης, δεν έγινε επίταξη ούτε στις πιο κρίσιμες στιγμές του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει ένα αποσαθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας και μέσα στην πανδημία μας έχουν αφήσει απροστάτευτους χωρίς πραγματικά μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτή είναι η αιτία για τους περισσότερους από 100 ασθενείς που εδώ κι ένα μήνα βρίσκονται καθημερινά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Για τα συνεχή αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και ασθενών σε ΜΕΘ. Για τους ανεπαρκείς σε αριθμό υγειονομικούς που μάλιστα έχουν φτάσει στα όριά τους. Για τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Είναι ίδια η αιτία για τις ελάχιστες προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο και στην ΠΦΥ της Δράμας και τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο, από τη μια δομή σε άλλη για να μπαλώνονται οι τεράστιες ανάγκες.

Ακόμα και οι εμβολιασμοί, που είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε, και από την Κυβέρνηση γίνονται το άλλοθι για να μην ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας ή να μην παίρνονται μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα Μ.Μ.Μ., στα σχολεία, προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς «πιστή στα συμβόλαιά της» απέναντι στην Ε.Ε., δεν εξασφάλισε την πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, που έχουν μπει στη μέγγενη αδυσώπητων ανταγωνισμών.

Στηρίζοντας τους υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Δράμας, που πραγματικά με αυτοθυσία που από την πρώτη στιγμή μπήκαν με όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην πανδημία, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που έχουν αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους, όλο το λαό και τη νεολαία.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, εδώ και τώρα να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Οι καταγγελίες και η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας και μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε η Κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα υγείας για να προστεθούν κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Ως εδώ! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού.