ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Για ψύλλου πήδημα σημαίνει κάτι το ασήμαντο, δίχως ιδιαίτερο νόημα. Στην αρχαία Ρώμη, όσοι φοβόντουσαν το μάτιασμα, κατέφευγαν στις μάγισσες που ξόρκιζαν με έναν περίεργο τρόπο. Είχαν ψύλλους που πηδούσαν γύρω από ένα πιάτο με νερό. Αν έπεφτε ο ψύλλος στο πιάτο, σήμαινε πως το μάτιασμα ήταν από εχθρό, αν όχι, τότε ήταν από φίλο και περνούσε γρήγορα! Όταν κάποιος δεν αντέχει κάποιο πόνο λένε: του έκαναν μάγια, τον γλωσσόφαγαν, τον μάτιασαν…

Ο σκοπός για ότι λέμε αγιάζει τα μέσα; Το κουτσομπολιό και η κλειδαρότρυπα γεμίζουν τις ειδήσεις. Ωφελούν κάποιους;

Αποκρουστική αντιπαράθεση τα στοιχεία κουτσομπολιού και οι καταγγελίες… Στο απυρόβλητο τα κρίσιμα ζητήματα που σέρνονται για χρόνια χωρίς να δικάζονται (Κ.Κ.Ε.).

Ο πολιτικός που θα κάτσει στην καρέκλα θα πρέπει να «γεμίζει» την καρέκλα και θα πρέπει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ενώ θεωρείται αποτυχημένος από τη στιγμή που θα αρχίσει να κατηγορεί και να επιδιώκει να επωφεληθεί από σχόλια.

Όχι μπέρδεμα της πολιτικής με κουτσομπολιά (Ριζοσπάστης).

Ο πολιτικούς δεν πρέπει να δημιουργεί λάκκους με φίδια, ούτε να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια».

Κόμματα με λογική την πατριαρχία, στον σεξισμό, τις ανισότητες δεν έχουν θέση στην κοινωνία.

Ίσες ευκαιρίες για τη γυναίκα, για εξέλιξη και ανέλιξη και όχι σπάνια ανάληψη ηγετικής θέσης, όχι μισθολογικές διαφορές των δύο φύλων, όχι απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης, όχι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, όχι δυσμενείς συνέπειες για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλλά αύξηση φροντίδας με κοινωνικές υπηρεσίας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, νοσοκομεία), όχι στη χαμηλή συμμετοχή στην πολιτική ζωή, χωρίς να ξεχωρίζουμε σε εργασία και τις έγχρωμες γυναίκες.

Αυτά πρέπει να απασχολούν την κάθε κυβέρνηση.

Κι ένα γνωμικό: Κουτσομπολιό είναι όταν ακούς κάτι που σ’ αρέσει για κάποιον που δεν σ’ αρέσει.

Δυναμικά μπροστά!!!