ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή Ν. Δράμας

Μέλους Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

 

 

Επειδή δεν γίνεται, αλλά και δεν θέλουμε να ξεχνάμε, θα σας θυμίσω μερικά εξόχως ενδιαφέροντα πράγματα.

Στις 18 Ιούνη του σωτήριου έτους 2020 έγινε μία τελετή «παράδοσης» του κτηρίου του σωφρονιστικού καταστήματος Νικηφόρου μεταξύ κομματικών της Ν.Δ. και φίλων της και των αιρετών πρώτου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλο το σόου στήθηκε για να φανεί ότι η Κυβέρνηση παράγει έργο και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Αυτό που δεν είπαν οι κυβερνητικοί είναι πως η διοικητική παραλαβή του κτηρίου γίνεται γιατί η αρμοδιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το κτηριακό συγκρότημα είχε ήδη παραδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από την ΚΤΥΠ που ήταν υπεύθυνη για την περάτωση του ήδη από τα τέλη του 2018 χωρίς καμία φιέστα. Οι ανάγκες όμως των νεοδημοκρατών για κόψιμο της κορδέλας και δηλώσεων μετά φωτογραφίας έστησαν το προαναφερθέν σόου.

Σε αυτό λοιπόν το πανηγύρι ο προσκεκλημένος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής δήλωσε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα: «Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας αναμένεται να λειτουργήσει το φθινόπωρο και θα συμβάλλει και στην αποσυμφόρηση των φυλακών Νιγρίτας Σερρών». Ο έτερος προσκεκλημένος, Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Οικονόμου δήλωσε: «θα προκηρυχθούν γρήγορα οι θέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει η φυλακή μέσα στο Φθινόπωρο, φιλοδοξούμε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».

Μερικούς μήνες αργότερα ήρθε στην πόλη μας ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης προφανώς για να αυτοθαυμαστεί για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας εκ μέρους της Κυβέρνησής του στη Δράμα που μας κόστισε πάνω από 300 νεκρούς συμπολίτες μας. Στην επίσκεψή του, που ήταν ημέρα Τρίτη αν δεν απατώμαι, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου πως νέα για την λειτουργία των φυλακών θα έχουμε την Πέμπτη. Έκτοτε πέρασαν πολλές Πέμπτες αλλά νέα δεν είχαμε.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είμαστε σχεδόν στα μισά του Φλεβάρη του σωτήριου έτους 2021. Έχει περάσει ο Σεπτέμβρης, έχει περάσει κι ο Οκτώβρης και επίσης πέρασαν και μερικοί μήνες ακόμη, αλλά η υπόθεση της λειτουργίας των φυλακών δεν έχει πάει μπροστά ούτε ένα εκατοστό. Όπως είναι πασιφανές η Δράμα είναι δεδομένη για την Ν.Δ. κι έτσι της αξίζει μία κοροϊδία παραπάνω. Το θέμα όμως είναι το εξής, οι Υπουργοί που έρχονται εδώ και δηλώνουν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τα ψέματά τους νιώθουν καθόλου ντροπή;

Για ακόμη μία φορά η Ν.Δ. εξελίσσεται σε ταφόπλακα για τη Δράμα και τους πολίτες της. Το θέμα είναι αν οι πολίτες της θα αποφασίσουν να βάλουν μία ταφόπλακα στη Ν.Δ.