ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων όσων επιθυμούν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας και το Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Δράμας. Για την εγγραφή στο θεσμό των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, ο οποίος εφαρμόζεται για έκτη χρονιά στο Δήμο Δράμας, εφαρμόζονται κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια. Οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν και φέτος δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας, σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια μετά από τη θετική ανταπόκριση και προσφορά των μελών και των δύο Συλλόγων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από 9.00 π.μ έως 13.30 μ.μ (γραφείο 130, Διοικητήριο Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2521351130).

Συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν τους Δραμινούς πολίτες ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Δράμας παραχώρησαν την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Δράμας κ. Μαρία Βραδέλη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Δράμας κ. Χρήστος Χαρακόπουλος.

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Μωυσιάδης επεσήμανε: «Για τέταρτη συνεχή χρονιά ως Κοινωνική Υπηρεσία, ο Δήμος Δράμας υλοποιεί το πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων. Θα θέλαμε και φέτος να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία την κ. Βραδέλη για τα Ξενόγλωσσα Φροντιστήρια και τον κ. Χαρακόπουλο για τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Η συνεργασία αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν πάρα πολύ σημαντική, με σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη συμμετοχή των μαθητών. Τα παιδιά που πέρυσι συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων για τα Ξενόγλωσσα ήταν περίπου στα 32 και γύρω στα 35 στα Μέσης Εκπαίδευσης. Το feedback που παίρνουμε και από τα παιδιά και από τους γονείς είναι πάρα πολύ θετικό κι αυτό μας κάνει και φέτος να θέλουμε να συνεχίσουμε. Να τονίσουμε ότι τα φροντιστήρια και στη μια περίπτωση και στην άλλη είναι εντελώς δωρεάν και ότι τα παιδιά φοιτούν στους κόλπους του φροντιστηρίου και όχι κάπου αλλού. Αυτό είναι σημαντικό και για τη δική τους την κοινωνική και προσωπική εξέλιξη. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για άλλη μια φορά από το Δήμαρχο Δράμας κι από μένα προσωπικά και από όλους τους φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, στην κ. Βραδέλη και το Σύλλογό της και στον κ. Χαρακόπουλο και στο Σύλλογό του».

Η κ. Βραδέλη στις δηλώσεις της σημείωσε: «Ο Σύλλογός μας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Δράμας, για 6η χρονιά φέτος συνεχίζουμε αυτό το θεσμό που είχαμε ξεκινήσει, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δέχονται τα παιδιά στους χώρους τους αφιλοκερδώς. Είναι μια προσφορά του ίδιου του Κέντρου Ξένων Γλωσσών που τα δέχεται. Εμείς ως Σύλλογος κάνουμε απλά τη διαχείριση σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία όσον αφορά τις αιτήσεις. Από εκεί και πέρα τα παιδιά ενσωματώνονται μέσα στα τιμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών». Ακόμη, η κ. Βραδέλη τόνισε: «Είναι δωρεάν τα 5 πρώτα χρόνια. Στο επίπεδο Β1 είναι στο 50% και στα επόμενα κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας μας. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία και γενικώς είμαστε πάντα αρωγοί στην κοινωνία, είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη και θέλουν να συνεχίσουν να μορφώνονται. Δίνουμε αυτή την ευκαιρία στα παιδιά και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε για όσο χρόνο χρειάζεται».

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε: «Με χαρά ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Δράμας και φέτος συνεργάζεται με το Δήμο Δράμας στο θέμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα είχαμε μια πάρα πολύ καλή εμπειρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου τα οποία συμμετέχουν σε αυτή τη δράση και να καλέσω τους γονείς στο διάστημα για τις αιτήσεις να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία και να κάνουν και φέτος αίτηση, έτσι ώστε τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, να έλθουν και φέτος στα φροντιστήρια της Δράμας. Είναι μια χορηγία που κάνουν τα Φροντιστήρια της Δράμας δωρεάν, όπως ακριβώς και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι θα πρέπει οι γονείς να καλέσουν την Κοινωνική Υπηρεσία και να ενημερωθούν για τα κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούν για να έρθουν οι μαθητές. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, και φέτος θα βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν οικονομικό πρόβλημα. Τα στοιχεία των παιδιών τηρούνται διακριτικά. Δεν είναι κάτι το οποίο ανακοινώνεται στους άλλους. Με χαρά μας θα βοηθήσουμε μαθητές από την Α’ Γυμνασίου μέχρι και τη Β’ Λυκείου».