«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά ή θέλετε να σας το πω πιο απλά;» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στα νέα προνόμια για εμβολιασμένους και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Όπως παραδέχτηκε ο Υπουργός; «με πήρε καταστηματάρχης εκνευρισμένος για τα μέτρα και του είπα, “θέλετε να σας κλείσουμε και τώρα που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεωκοπήσετε;” ή θέλετε να βάλετε κανέναν καλλιτέχνη να κάνει καμία δήλωση για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα;».

Ενώ στη συνέχεια της συζήτησης, αφού άκουσε τον προβληματισμό ενός επιχειρηματία της εστίασης του είπε, «ήρθε η ώρα αν ωριμάσετε στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, το καταλαβαίνετε αυτό; Αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα δεν έχουμε άλλα λεφτά.

Επειδή εάν η πανδημία επανέλθει τον χειμώνα καταστραφήκαμε και θα ξαναγυρίσουμε σε οικονομική κρίση πάμε να πείσουμε όλοι τους φίλους μας να εμβολιαστούν».

Μάλιστα, διερωτήθηκε: «εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας». «Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός μίλησε και για τον διαχωρισμό των πολιτών που ανακοίνωσε χθες, λέγοντας πως «διάκριση δεν κάνει κανένας, διάκριση κάνει ο ιός». Λέγοντας πως ο «μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο και ο εμβολιασμένος λιγότερο», εξηγώντας πως «ο ιός κάνει την διάκριση και η πολιτεία κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις».

Ενώ υποστήριξε πως «ο καθένας ανάλογα την επιλογή που θα κάνει θα μπορεί να κινείται λιγότερο ή περισσότερο». «Η ζωή το κάνει αυτό, όχι η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Γεωργιάδης.

Xρειάζεται ένα ποσοστό πάνω από 75% για να ξεπεράσουμε τον ιό,

Ο υπουργός είπε πως «χρειάζεται ένα ποσοστό πάνω από 75% για να ξεπεράσουμε τον ιό, η απόφαση των πολιτών για το εάν θα εμβολιστούν ή όχι θα κρίνει το εάν θα έχουμε πανδημία». Χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» τo ότι η Κρήτη είναι χαμηλά στους εμβολιασμούς.

Αντιπρόταση

Ακόμη, τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν.

«Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test» ανέφερε.

Πηγή: dikaiologitika.gr