ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Σε ανακοίνωση της Βουλευτού Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας κ. Χαράς Κεφαλίδου αναφέρονται τα εξής:

«Το γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς φαίνεται να παίζεται μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” (ΚΤΥΠ ΑΕ) με τη φιλική συμμετοχή του τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην από 19-9-2018 συνέντευξή του, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων βαρύγδουπων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του Σωφρονιστικού καταστήματος στον Νικηφόρο.

Συγκεκριμένα, διαβεβαίωνε ότι η παράδοση του έργου από την εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” θα γίνει τις επόμενες 20 ημέρες –(ήδη 10 ημέρες) και η λειτουργία των φυλακών μπαίνει σε τελική τροχιά για να γίνουν οι προσλήψεις του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, στο διάστημα  Δεκέμβριος 2018-Ιανουάριος 2019. Και κάπως έτσι, το καλοκαίρι του ‘19 θα λειτουργήσουν οι φυλακές. Δηλαδή λίγο μετά ή λίγο πριν τις προσεχείς εκλογές για να κερδίσουμε και καμιά ψήφο! Τόνισε δε ότι “το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί” με  ανύπαρκτο όμως το Εντευκτήριο των φυλακών για το οποίο ανέφερε ότι “υπάρχουν τα χρήματα και μπορεί να κατασκευαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα”.

Επειδή το θέμα των Φυλακών Νικηφόρου απασχολεί εδώ και χρόνια το Νομό μας κατέθεσα νέα Ερώτηση που απαντήθηκε μόλις σήμερα (σ.σ. Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018). Διευκρινίζεται λοιπόν ότι το έργο είναι περαιωμένο από τις 31-10-2017 και δεν έχει ακόμα παραληφθεί από τον χρήστη που είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ΥΔΔΑΔ) με ορατό τον κίνδυνο η όλη εγκατάσταση να μείνει αφύλακτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναφέρεται επίσης ότι όλες οι μελέτες και εγκρίσεις του Εντευκτηρίου έχουν περαιωθεί και έχει εκδοθεί η 822/02.08.2018 Άδεια Δόμησης που σήμερα βρίσκεται στη φάση έγκρισης των Τευχών δημοπράτησης από το ΔΣ της ΚΤΥΠ ΑΕ. Όμως “το έργο δεν μπορεί να δημοπρατηθεί μέχρι να κλείσει οριστικά η από 6-8-2009 Σύμβαση με τον ανάδοχο“ που έχει κηρυχθεί έκπτωτος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω του Γενικού Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Φυτράκη έχει γνωστή θέση για το θέμα: “Οι Φυλακές Νικηφόρου δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς το κτήριο Εντευκτήριο- Ειδικό Κέντρο Επιμόρφωσης”!

Τελικά, ή η Κυβέρνηση άλλα πράττει και οι βουλευτές της τάζουν λαγούς με πετραχήλια ενόψει προεκλογικής περιόδου, ή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε καν μεταξύ τους.

Ένα είναι σίγουρο σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι της κολοκυθιάς το πληρώνει η Δράμα».