ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα «Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του κλάδου των ταξί – Σωματείο ταξί Δράμας “Ο Άγιος Χριστόφορος”», κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Δράμας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Τη λήψη αναγκαίων μέτρων στήριξης για την επιβίωση του κλάδου των ταξί, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας και του συνεχιζόμενου lockdown, ζητούν με επιστολή τους τα Σωματεία και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ταξί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Εδώ και εννέα μήνες ο κλάδος των ταξί βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση μετά και τους νέους περιορισμούς των μετακινήσεων, της δραματικής μείωσης της δουλειάς των ταξί αλλά και των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας. Στην επιστολή τους οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι οι πληγές που μετρούν οι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί από την πανδημία είναι πολλές, καθώς καθημερινά οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται ή να είναι μηδενικά, ενώ ταυτόχρονα τα πάγια έξοδα, οι υποχρεώσεις καθώς και το κόστος καθαριότητας και απολύμανσης των οχημάτων για την υγειονομική προφύλαξη του οδηγού και των επιβατών αυξάνονται λόγω της τήρησης των αυστηρών μέτρων προστασίας. Παράλληλα, οι μεταφορές των μαθητών σχολικών μονάδων έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, αφού πλέον βρίσκονται σε λειτουργία μόνον τα Ειδικά Σχολεία και από αυτά μόνον σε όσα δεν έχουν υπάρξει θετικά κρούσματα COVID-19.

Στην επιστολή τους οι επαγγελματίες καταθέτουν σειρά μέτρων και προτάσεων που θα συμβάλλουν στη στήριξη και την ενίσχυση του κλάδου, αναγκαίων για την επιβίωσή τους και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους.

Σας επισυνάπτω την επιστολή των Σωματείων και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και παρακαλώ να επιμεληθείτε του ζητήματος και να μας ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειές σας.