Με μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αγώνων Βουνού FROZEN PEAKS το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, ο Α.Ο. ΑΚΡΊΤΕΣ 2005 και ο Π.Ο.Σ. Κ. Νευροκοπίου. Η διοργάνωση FROZENPEAKS αποτελείται από 4 αγώνες, μοναδικούς στην Ελλάδα. 1) PANORAMA 265km με D+ 11.000m, 2) HIGHLAND 89km με D+ 4.500m, 3) HEROES 42km με D+ 1200m, 4) LISSE 12km με D+ 200m

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον πρώτο αγώνα Έλληνες και ξένοι αθλητές δοκίμασαν τις αντοχές τους στο φιλόξενο ιστορικό τόπο, και αποκάλυψαν τη δύναμη και τον πλούτο των ανθρώπινων δυνατοτήτων, σ’ ένα αθλητικό γεγονός με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά συνάμα γοητευτικό και περιπετειώδη. Χαρακτηρίστηκε από τους αθλητές αδιαμφισβήτητα ο δυσκολότερος αγώνας βουνού για τα Ελληνικά δεδομένα και από τους δυσκολότερους στην Ευρώπη, αφού οι αθλητές διέσχισαν τα ψηλότερα βουνά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Φαλακρό 2232 μ. και τον Όρβηλο 2212 μ. αλλά και εγκατέλειψαν την προσπάθεια συνολικά 12 άτομα.

Επίσης οι συμμετέχοντες σε όλους τους αγώνες διέσχισαν διαδρομές μέσα από δυο οχυρά της Γραμμής Μεταξά, όπου βίωσαν για λίγο το στρες του πολέμου κάτω από ηχητικά εφέ. Να τονίσουμε ότι οι δρομείς του αγώνα HEROES διαπέρασαν συνολικά 5 ιστορικά οχυρά, απόσταση περίπου 1000 μ. συνολικά και απέδωσαν φόρο τιμής σε αυτούς που υπερασπίστηκαν την εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία της χώρας στο μνημείο πεσόντων στο οχυρό Περιθώρι. Στον αγώνα έτρεξε και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας Αντισυνταγματάρχης κ. Κουκουβέτσιος Χρήστος. Οι αγώνες HEROES & LISSE πραγματοποιήθηκαν και με τη συνδρομή του ΑΣΑΕΔ, με τη διάθεση του Ταγματάρχη Αναστάσιου Τερζόπουλου.

Η διοργάνωση FROZEN PEAKS αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει με συναρπαστικό τρόπο τον Αθλητισμό με την Ιστορία αλλά και την προβολή της αδιαμφισβήτητης φυσικής ομορφιάς του Δήμου Κ. Νευροκοπίου. Αποτελεί για το Νομό Δράμας, μια επιπλέον επιλογή τόσο στον τομέα του Αθλητισμού όσο και σε αυτόν του εναλλακτικού τουρισμού, που αν υποστηριχθεί κατάλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως αυθεντικός πρεσβευτής της ιστορίας, του φυσικού κάλλους του τόπου αλλά και των πολλαπλών δυνατοτήτων του.

Για τους συμμετέχοντες αθλητές αλλά και εθελοντές, σύμφωνα με τα σχόλιά τους, ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία.

Σύντομα, από την οργανωτική επιτροπή θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ Αγώνων Βουνού για το 2019

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών PANORAMA

 1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
 2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΙΓΚΑΣ
 3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΗΜΟΝΙΑΡΗΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών HIGHLAND

 1. IVANTOPUZOV
 2. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
 3. ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών HEROES

 1. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
 2. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ
 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Κατηγορία ένστολων ανδρών HEROES

 1. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας ανδρών LISSE

 1. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΟΪΚΟΣ
 2. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΑΝΗΣ
 3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Κατηγορία ένστολων ανδρώνLISSE

 1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών PANORAMA

 1. ΑΜΑΛΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών HIGHLAND

 1. ΙΩΑΝΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
 2. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΕΤΑΛΙΔΟΥ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών HEROES

 1. ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
 2. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΥΜΑ
 3. ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ

Κατηγορία ένστολων γυναικών HEROES

 1. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΥΜΑ

Αποτελέσματα γενικής κατηγορίας γυναικών LISSE

 1. ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
 2. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΟΣΟΥ
 3. ΧΡΙΣΤΙNA ΜΟΥΖΗ

 

Με τιμή

Η Οργανωτική Επιτροπή