Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Πρόκειται για μία από τις ευρύτερα εορταζόμενες συμμετοχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χιλιάδες μνημεία και χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους και διοργανώνονται μοναδικές εκδηλώσεις που προάγουν το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομία αλλά αναδεικνύουν και τον κάθε τόπο σε πολιτιστικό τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αντίστοιχων δράσεων για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας η Π.Ε. Δράμας συνεργάζεται με το Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομίας 2022- Ανοιχτές πύλες Δράμας 2022» για το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Τιμώντας την προσφυγική μνήμη θα πραγματοποιηθεί συναυλία σε συνδιοργάνωση με την Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας το Σαββάτο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 7.30 στο Αμφιθέατρο Διοικητηρίου. Θα τραγουδήσει η Μήδεια Χουρσουλίδου, τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής που ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, η Αρετή Κοκκίνου που έχει την μουσική επιμέλεια, φωνή, κιθάρα, o Χάρης Τσιπουρίδης στο βιολί και ο Θανάσης Κουλεντιανός στο κανονάκι.

Θα συμμετέχουν με ανάγνωση ποιημάτων και κειμένων οι κυρίες Έφη Ζάννη και Χρύσα Παπαδοπούλου.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ανοίγουν τις πύλες τους εμβληματικά κτίρια, μνημεία και μουσεία της Δράμας και προσκαλούν τον κόσμο να τα επισκεφτεί και να γνωρίσει την ιστορία τους. Σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τον χάρτη της αφίσας και να συμμετέχετε στις επισκέψεις των κτιρίων.