Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε. παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των πατατοπαραγωγών της περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου, που πραγματοποιήθηκε στο τελωνείο της Εξοχής. Δήλωσε τη στήριξη του Κ.Κ.Ε. στο δίκαιο αίτημά τους για άμεση καταβολή της αποζημίωσης που έχει υπογραφεί για το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκαν, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19, που είχαν ως συνέπεια να συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος παραγωγής και να διατεθεί σε τιμές που δεν κάλυπταν στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής.

Οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των πατατοπαραγωγών δημιουργούν πρόβλημα στη ρευστότητα των αγροτών, που τώρα, σε περίοδο συγκομιδής και πώλησης, θα τους φέρει μπροστά στους εμπόρους γονατισμένους οικονομικά, χρεωμένους σε προμηθευτές και γεωπόνους, υποχρεώνοντάς τους να πουλήσουν σε πολύ χαμηλή τιμή και να μπουν με χρέη στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Η Κυβέρνηση, όταν είναι να δώσει πακτωλό χρημάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κινείται με διαδικασίες fast track, όταν είναι όμως να δώσει «ψίχουλα» στα λαϊκά στρώματα, κωλυσιεργεί και καθυστερεί μήνες την απόδοσή τους.

Κάθε μέρα που περνά είναι πολύτιμη. Απαιτούμε τώρα, άμεσα, να δοθούν τα ποσά των αποζημιώσεων σε όλους τους δικαιούχους. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε μέσο.