Την συγγραφή του νέου του βιβλίου το οποίο αναφέρεται στην Ελλάδα των μνημονίων, στην πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ολοκλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όντας υπουργός Οικονομικών τις χρονιές 2011 – 2012 ήταν από τους ανθρώπους που έζησαν από «πρώτο χέρι» όλα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο και τώρα τα αποτυπώνει στο νέο του βιβλίο με όνομα «Εκδοχές Πολέμου 2009-2022» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη. Η αφήγηση γίνεται στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και έχει τη μορφή συνέντευξης.

Το βιβλίο αναφέρεται και στην περίφημη Σύνοδο Κορυφής των Καννών, τον Νοέμβριο του 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ευρωπαίων Ηγετών.

Έπειτα από εκείνη τη Σύνοδος ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε τις εκλογές και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανήλθε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσίαση του βιβλίου 400 σελίδων, με την αφήγηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα γεγονότα της οικονομικής κρίσης, θα γίνει στις 26 Ιουλίου, στο Βυζαντινό Μουσείο.

 

Πηγή: ethnos.gr