Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικoυμενικού Πατριαρχείου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ύστερα από πρόταση του προέδρου Ερντογάν προς τον ίδιο αλλά και προς άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Τουρκίας, μετέβη την Τετάρτη (05/05) στην Άγκυρα και πήρε μέρος σε δείπνο, το οποίο προσφέρεται μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας των μουσουλμάνων (το λεγόμενο ιφτάρ) κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος συνοδευόταν από τον νέο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, κ. Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Πρόεδρο Ερντογάν και δι’ αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι και για την εορτή της Λύσης της Νηστείας που ακολουθεί.

Επίσης ευχήθηκε «ο Πανάγαθος και Ελεήμων Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο της πανδημίας, και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας».

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο «για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας, με αφορμή την εορτή του Πάσχα».

Σημειώνεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Πηγή: ertnews.gr