ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

Καθηγητή

 

Γίνεται πολύς λόγος συχνά για την επόμενη μέρα των κομμάτων ή διάφορων προσωπικοτήτων. Έχω την άποψη πως αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η επόμενη μέρα της Ελλάδος, το αύριο ενός τόπου.

Η προσδοκία όλων ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης είναι πως είναι επιβεβλημένο το μέλλον της Ελλάδος πρέπει να είναι καλύτερο.

Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας και η Ελληνίδα υπέστησαν την πιο βίαιη, την πιο απάνθρωπη συμπεριφορά από το κράτος και ιδιαίτερα από την πολιτική εξουσία.

Μια πολιτική εξουσία πλήρως υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών, χωρίς ίχνος αντίστασης αλλά και εθνικής υπερηφάνειας.

Η ψήφιση των μνημονίων αποτελεί την μεγαλύτερη ντροπή του πολιτικού μας συστήματος και ιδιαίτερα από μια δήθεν αριστερή Κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί πως θα τα έσκιζε. Δικαίως λοιπόν ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς.

Έχασε τα εισοδήματά του, τη δουλεία του, την ψυχαγωγία του.

Τι θα περιμέναμε να λέει και ευχαριστώ στο πολιτικό σύστημα ή τουλάχιστον σε εκείνους τους Βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια της συμφοράς;

Φυσικά ούτε το χρέος της Ελλάδος μειώθηκε ούτε η ζωή μας έγινε καλύτερη.

Τώρα λοιπόν είναι ώρα οι πολιτικοί να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους στο λαό, λέγοντας την πλήρη αλήθεια και ανακτώντας τη χαμένη ζωή των πολιτών.

Η πολιτική δεν είναι μηχανισμός καταδυνάστευσης των πολιτών αλλά είναι διακονία του λαού.

Αν η επόμενη Κυβέρνηση αποτελείται από στελέχη που το μόνο μέλημά τους θα είναι πως θα μένουν γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας, τότε η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει τίποτε καλύτερο.

Ένας φρέσκος αέρας διακυβέρνησης είναι αναγκαίο να φυσήξει πάνω από των Ελλάδα, όχι συνδεδεμένος υποχρεωτικά από μια ηλικιακή ανανέωση, χωρίς αξίες και ιδανικά και όρεξη για δουλειά.

Άλλωστε η σημερινή Κυβέρνηση έχει πολιτικούς που για πρώτη φορά κυβερνάνε και βλέπουμε τα οικτρά αποτελέσματα της πολιτικής τους.

Ο λαός πάντοτε αξίζει μια καλή διακυβέρνηση που να του δίνει ευκαιρίες και προοπτική.

Δεν χρειάζεται διαχειριστές της εξουσίας.