ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 25, 26 και 27 Μαΐου, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Προσοτσάνης στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας 2017.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου, στο Λαογραφικό Μουσείο Προσοτσάνης, πραγματοποιήθηκε παρουσία εξειδικευμένου οινολόγου μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, με θέμα «οίνος και κελάρι στα παραδοσιακά σπίτια». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και συνέβαλλαν με την παρουσία τους και την προσφορά τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων και ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», η εκδήλωση έκλεισε με τη συνοδεία μουσικοχορευτικών σχημάτων και γεύσεων από τοπικά προϊόντα.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών εδεσμάτων, όπου οι επισκέπτες είχαν την τύχη να τα δοκιμάσουν και να τα απολαύσουν συνοδεύοντας τα μάλιστα με εξαιρετικής ποιότητας κρασί. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή των πολιτιστικών Συλλόγων Πύργων και Μικρόπολης.

Το Σάββατο 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δ.Κ. Προσοτσάνης, παρουσία 500 και πλέον θεατών, η παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας «Ας αρχίσουν οι χοροί» με τη συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην ειδικότητα παραδοσιακών χορών με 50 χορευτές, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας και σύσσωμος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας με 120 χορευτές. Μετά το τέλος της παράστασης, η βραδιά συνεχίστηκε με μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας, όπου και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τέλος, έχουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τις τοπικές επιχειρήσεις, που στήριξαν έμπρακτα τις εκδηλώσεις και προσέφεραν στους επισκέπτες απλόχερα τα εξαιρετικά τους προϊόντα.

Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις: Κτήμα Παυλίδη, Γαλακτοκομικά Μενοίκιο, Τυροκομικά Πελέχρα, Αλλαντοποιία Sary, Ιδιότροπα, Γυναικείο Συνεταιρισμό Κοκκινογείων και τους: Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρόπολης, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην ειδικότητα παραδοσιακών χορών.