ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα «Επιτακτική και επείγουσα ανάγκη άμεσης στήριξης των ΚΔΑΠ των Δήμων», κατέθεσαν Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, καταβάλει προσπάθειες για να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθούν εργαζόμενοι σε ΚΔΑΠ των Δήμων.

Για δεύτερη χρονιά δεκάδες χιλιάδες παιδιά, που οι οικογένειές τους πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, δεν έλαβαν τελικά voucher λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της Δράσης. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες παιδιά που τόσα χρόνια δικαιούνταν δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης, θα την στερηθούν και φέτος.

Την ίδια στιγμή δεκάδες δημοτικές δομές, πανελλαδικά, έμειναν με χιλιάδες θέσεις κενές γεγονός που προκαλεί μεγάλα χρηματοδοτικά προβλήματα, τα οποία μετακυλίονται και στους εργαζόμενους, οι οποίοι απειλούνται με απόλυση ή, στην καλύτερη περίπτωση, με μείωση των ωρών εργασίας τους.

Πέρυσι δόθηκε σχετικά έγκαιρα λύση στο θέμα, στις 09/09/2020, από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με έκτακτη επιχορήγηση για τα ΚΔΑΠ των Δήμων της τάξης των 15.000.000€ έλυσε το πρόβλημα και για τις τρεις πληττόμενες πλευρές (γονείς/παιδιά – Δήμοι – εργαζόμενοι).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ζητά να διασφαλιστεί, αλλά και να επιταχυνθεί, η υιοθέτηση εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών της κοινής πρότασης ΚΕΔΕ – ΠΑΣΕΚΔΑΠ για επιπλέον χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ, με επαρκείς πόρους για την κάλυψη όλων των παιδιών που αδικήθηκαν στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ικανοποίησης του αιτήματός τους.