ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η υποχρεωτική διαμεσολάβηση μετά το Ν. 4640/2019», το Σαββάτο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Μεγάρου Δράμας. Οι εισηγητές και τα θέματα που θα παρουσιάσουν είναι:

  1. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ: «Δικονομικά προβλήματα από τη λειτουργία της υποχρεωτικής αρχικής συνεδρίας και τη συμμετοχή του δικηγόρου σε αυτή»
  2. Δημήτριος Θεοχάρης, Δρ. Ν. Δικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου: «Οι καινοτομίες του Ν.4640/2019 – Η διαδικασία της Υποχρεωτικής Αρχικής Συνεδρίας»
  3. Απόστολος Άνθιμος, Δρ. Ν.: «Εκτελεστότητα του πρακτικού διαμεσολάβησης κατά το Ν. 4640/2019»

Παρεμβαίνει η Εύη Αυλογιάρη Πρόεδρος ADR HELLENIC Center, Διευθύντρια κατάρτισης ΙΝΚΑΔΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η υποχρεωτική διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που για πρώτη φορά εισάγεται στο ελληνικό δίκαιο με το Ν 4640/2019. Παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του νομικού κόσμου της χώρας, ο νέος αυτός θεσμός ισχύει ήδη από 15-1-2020 για υποθέσεις οικογενειακού δικαίου ενώ από 15-3-2020 θα επεκταθεί σε πλήθος άλλων υποθέσεων αρμοδιότητας Πρωτοδικείου. Δεδομένων των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει τη συγκεκριμένη ημερίδα, τόσο για την ενημέρωση των δικηγόρων, παραστατών των συμμετεχόντων διαδίκων στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, όσο και των πολιτών – διαδίκων που θα κληθούν να συμμετέχουν στη νέα αυτή διαδικασία. Καλούμε λοιπόν όχι μόνο τους συναδέλφους Δικηγόρους αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα βρεθούν στη θέση του διαδίκου, προκειμένου να έχουν την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για το νέο θεσμό.

 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Αναστάσιος Μ. Πούλιος