Την Τρίτη 18 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, συνοδευόμενος από την Ειδική Σύμβουλο κ. Κική Χεριστανίδου και την υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χρύσα Δάινα, στο πλαίσιο καταγραφής ζητημάτων, που άπτονται των καθηκόντων του, προκειμένου υπάρξει χάραξη τακτικών και εμπλουτισμός παρεμβάσεων, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Ευστράτιο Κοντό, στην οποία πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Γκαγκαλίδης Κωνσταντίνος, Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Χατζηαντωνίου Αθανάσιος, Καθαριότητας, και Τσάπαλης Ιωάννης, Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, τέθηκαν οι προτεραιότητες για συγκριμένες παρεμβάσεις στο άμεσο χρονικό διάστημα με στόχο το άμεσο και ορατό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τις συνεργάτιδες του, επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Περιφερειακή Σύμβουλο – Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Βάσω Παυλακάκη και την κ. Μαρίνα Παυλίδου, Ειδική Σύμβουλο Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ..

Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας αλλά και ο σχεδιασμός των πρώτων δράσεων από τη διοίκηση της ΠΑΜΘ ώστε να υπάρξει όσο πιο σύντομα αλλά κυρίως αποτελεσματική πρακτική σε θέματα ενημέρωσης των γυναικών, όπως και προγράμματα στήριξής τους, απέναντι σε φαινόμενα βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών.