ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ

 

 

  • «Όραμά μου ένα τεράστιο οικολογικό, βιολογικό, ενεργειακό, φυσιολατρικό πάρκο πρότυπο»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο επιχειρηματίας, Πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Δράμας και πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Κωνσταντίνος Ντινάκης θα είναι στις προσεχείς εκλογές υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα». Η παρουσίαση της υποψηφιότητας έγινε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 από το Δήμαρχο Δράμας και επικεφαλής της παράταξης κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μία υποψηφιότητα σημαντική για την παράταξή μας, έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργαστήκαμε πάρα πολλά χρόνια. Αναφέρομαι στον κ. Κωνσταντίνο Ντινάκη, απόφοιτο του Οικονομικού Γυμνασίου Δράμας, πτυχιούχο Βοηθό Χημικό Μέσης Σχολής Δημόκριτου και επί πτυχίω Χημικό Πετρελαίου του ΚΑΤΕ Καβάλας. Είναι ένας άνθρωπος με πολλές κοινωνικές ενασχολήσεις. Διετέλεσε έφορος καλαθοσφαίρισης του αντρικού τμήματος του ΑΟΔ, Πρόεδρος του γυναικείου τμήματος Βόλεϊ του Συλλόγου Ερμής, Αντιπρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου Δόξας Δράμας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος του τμήματος ΑΧΕΠΑ Δράμας. Ένας άνθρωπος του επιχειρείν και των επιχειρήσεων που είναι σημαντικός για την αυτοδιοικητική πορεία μας στην παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα”. Φίλε Κώστα, σε καλωσορίζουμε στις τάξεις της παράταξής μας και σου εύχομαι κάθε επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο κ. Ντινάκης ανέφερε: «Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε μετά από την προχθεσινή συνάντηση, την οποία πραγματοποιήσαμε, με αφήσατε να εκφράσω το όραμά μου για την πόλη, ένα όραμα που με στοιχειώνει εδώ και μία δεκαετία και έχει να κάνει με την εκμετάλλευση αυτής της τεράστιας πηγής που βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα της πόλης μας και είναι τα νερά της, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα τεράστιο οικολογικό, βιολογικό, ενεργειακό, φυσιολατρικό πάρκο πρότυπο. Αυτό είναι ένα όνειρο, το οποίο μας βασανίζει εδώ και μία δεκαετία. Το συμπληρώσατε αυτό το όραμα και το δώσατε και εσείς σάρκα και οστά, το προσέξατε με ιδιαίτερη αγάπη και αποδοχή, πέρα από όλα τα άλλα που συζητήσαμε και τα οποία μπορούν να βάλουν την πόλη μας πια σε μία πορεία και να την κάνουν πρότυπο.

Η λέξη έμπνευση, δεν ξέρω για εσάς, για μένα τουλάχιστον και θεωρώ και για πολλούς συμπολίτες μας έχει ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό νόημα και έννοια. Εσείς, αγαπητέ Δήμαρχε, καταφέρατε να με εμπνεύσετε για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε ένα Δήμο, μία πόλη, η οποία θα είναι πρότυπο ανάπτυξης, δημιουργικότητας και θα μας βλέπουν και θα μας βλέπουν και θα μας ζηλεύουν.

Φυσικά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη και με την ψήφο των Δραμινών πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους να υλοποιήσουμε αυτό το πλάνο και να μας πούνε ρητά με την εντολή τους για διοίκηση “αλλάξτε την πόλη, θέλουμε να νιώθουμε περήφανοι, γιατί είμαστε Δραμινοί”. Με αυτά τα λίγα λόγια, αγαπητέ Δήμαρχε, θέλω σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με επιλέξετε και εύχομαι από καρδιάς να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας»

Αναφερόμενος στο όραμα του κ. Ντινάκη και λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Ένα σημαντικό όραμα, το οποίο έχουμε συζητήσει με τον Κώστα Ντινάκη επανειλημμένες φορές. Να αλλάξουμε και να δώσουμε άλλη τροπή στην πόλη μας, μέσα από την ανάδειξη του υγρού στοιχείου. Με ανθρώπους σαν τον Κώστα στην παράταξή μας, που αυτό το όραμα το έχει δουλέψει εδώ και πολλά χρόνια, θεωρώ ότι θα αλλάξουμε σελίδα στη Δράμα, θα δημιουργήσουμε αυτόν τον πρότυπο υγρότοπο, όπως τον εννοεί ο Κώστας, και θα δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Δράμα πάρα πολλοί τουρίστες, πάρα πολλοί επισκέπτες. Είναι ένα τα πρώτα και κύρια μελήματα που θα έχει αυτή η Δημοτική Αρχή και μάλιστα, όπως συζητήσαμε, έχουμε προχωρήσει και βρισκόμαστε σε παρά πολύ καλό σημείο για να υλοποιήσουμε αυτό το μεγάλο έργο που θα αναδείξει πρώτα από όλα την πόλη μας και κατά δεύτερο θα κάνει περήφανους όλους τους Δραμινούς».