Το Επιμελητήριο Δράμας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαϊκών Διασυνοριακών Περιοχών, το 14ο Φόρουμ Νέων για την Καινοτομία στην Οινοπαραγωγή, στις 25-28.7.2022 στη Δράμα και προσκαλεί νέους, ηλικίας 18-30 ετών, φοιτητές/πτυχιούχους που ενδιαφέρονται ή δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινοπαραγωγής.

Το Φόρουμ φέρει τον διακριτικό τίτλο «Green Innovation in border regions» («Πράσινη καινοτομία σε διασυνοριακές περιοχές») και εστιάζει στη σημασία των καινοτομιών στην παραγωγή κρασιού, η οποία έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Δράμας. Σε αυτό το φόρουμ νέων, το Επιμελητήριο Δράμας θα εντοπίσει και θα παρουσιάσει τους παράγοντες που οδηγούν σε διαφορετικούς τύπους καινοτομιών στην ελληνική οινοβιομηχανία. Θα ακούσουμε για πρωτοβουλίες στην οινοποίηση άλλων χωρών, για την καινοτομία στην οικονομία των παραμεθόριων περιοχών και τις διασυνοριακές συνεργασίες και θα ανταλλάξουμε απόψεις για την καινοτομία στην περιοχή μας. Το Φόρουμ Νέων θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία για την επικαιροποίηση της Χάρτας Νεολαίας της Ένωσης Ευρωπαϊκών διασυνοριακών περιοχών (AEBR) που αφορά στη διασυνοριακή συνεργασία. Παράλληλα με τα εργαστήρια και τις συζητήσεις, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρασιού – συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης σε διάφορα τοπικά οινοποιεία. Στόχος μας είναι η διάδοση της καινοτομίας και η καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων γνώσεων προς τους νέους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ (Green Deal).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο 14ο Φόρουμ Νέων για την Καινοτομία στην Οινοπαραγωγή γίνονται δικτυακά πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://form.jotform.com/221846557118057

Παρακαλούμε όπως εγγραφείτε στο 14ο Φόρουμ Νέων για την Καινοτομία στην Οινοπαραγωγή έως τις 20.7.2022.

Υπεύθυνη επικοινωνίας, Χατζηβαρύτη Ιώ, [email protected], τηλ. επικοινωνίας: 6974476511.

 

O Πρόεδρος

Στέφανος Γεωργιάδης