ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Με διήμερο εορτασμό, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου επαναλειτούργησε ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία Βώλακα, μετά από 44 χρόνια που παρέμεινε κλειστός λόγω της λειτουργίας του νέου Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου εψάλη εσπερινός, ενώ την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο.

Η ανάγκη για εργασίες αποκατάστασης του δαπέδου, ορθομαρμαρώσεων και άλλων εργασιών συντήρησης του νέου Ναού επέβαλαν την επαναλειτουργία του παλαιού Ναού. Έπειτα από ενέργειες τις Εκκλησιαστικής επιτροπής με εργασίες συντήρησης υπό την καθοδήγηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου ο παλαιός Ναός δέχεται εκ νέου πλέον τους πιστούς.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως μετά το πέρας των εργασιών του Νέου Ιερού Ναού, θα ξεκινήσουν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του παλαιού Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ξεναγήθηκε στους παρακείμενους χώρους του Ναού, όπου τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του έδειξαν την πρόοδο των εργασιών, καθώς και τους βοηθητικούς χώρους όπως η Νεανική Εστία και η Βιβλιοθήκη, χώροι όπου θα φιλοξενείται η νεολαία του Βώλακα.