ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα διαθέσει 2.394.370 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την ενίσχυση του έργου κοινωνικών δομών σε Δράμα, Έβρο και Ροδόπη.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, και σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ» στην Κομοτηνή, όπου ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελείται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και τον Αντιπρόεδρο κ. Σάκη Νταντανίδη, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου.

Ειδικότερα στη Δράμα θα ενισχυθεί το Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ)

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 252.000 ευρώ, θα επιτρέψει την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» στη Δράμα με νέο προσωπικό: έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο, ένα νοσηλευτή ή επισκέπτη υγείας και έναν κοινωνικό λειτουργό. Σκοπός είναι το Κέντρο να παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας κατ’ οίκον και να αυξήσει τον αριθμό των θεραπευτικών πράξεων που πραγματοποιεί.