ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ

 

 

Σε παρουσίαση τεσσάρων ακόμη υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων προχώρησε, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Συγκεκριμένα υποψήφιοι με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα είναι οι κ.κ. Ανέστης Δερματίδης, Ανέστης Κουνδουράς, Χρήστος Κυριακίδης και Δημήτρης Μανώλας.

Κοινό στοιχείο και των 4 υποψηφίων είναι ότι προέρχονται από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και έχουν ασκήσει ή συνεχίζουν να ασκούν διοίκηση από θέσεις ευθύνης. Επίσης, κοινό στοιχείο για τους 3 από τους 4 υποψηφίους είναι ότι προέρχονται από την παράταξη «πόλη+ζωή», καθώς έχουν συμμετάσχει στα ψηφοδέλτιά τις στις 2 προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2010 και 2014), με τον κ. Κυριακίδη να εκλέγεται και το 2010 και το 2014 και τους κ.κ. Κουνδουρά και Μανώλα να εκλέγονται το 2010, όχι όμως το 2014.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δερματίδης είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, εκλεγμένος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» και ο κ. Κυριακίδης Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωρίου, εκλεγμένος με την παράταξη «πόλη+ζωή», ενώ ο κ. Κουνδουράς ήταν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χωριστής την περίοδο 2011-2014, εκλεγμένος με την παράταξη «πόλη+ζωή» και ο κ. Μανώλας Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας την ίδια περίοδο, εκλεγμένος και αυτός με την «πόλη+ζωή».

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τις 4 υποψηφιότητες, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Η παράταξή μας “Ενώνουμε τη Δράμα” συνεχίζει δυναμικά την παρουσίαση νέων υποψηφιοτήτων. Έχω τη χαρά να παρουσιάσω ανθρώπους αυτοδιοικητικούς, γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης που διετέλεσαν είτε σε Δημοτικές είτε σε Τοπικές Κοινότητες. Για την παράταξη μας είναι πολύ σημαντική η παρουσία ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τις κοινότητές μας, που μπήκαν στα προβλήματα, έδωσαν λύσεις και έχουν γνώση του αντικειμένου. Επειδή η ύπαιθρος είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου Δράμας, θεωρώ ότι με τη συμμετοχή αυτών των τεσσάρων αυτοδιοικητικών ανθρώπων που ορισμένοι από αυτούς προέρχονται και από άλλους παραταξιακούς χώρους, ενισχύουμε το ψηφοδέλτιό μας και στέλνουμε το μήνυμα ότι η παράταξή μας ενώνει τη Δράμα. Ενώνουμε όλοι μαζί τη Δράμα για το καλό των συμπολιτών μας, για να μπορέσουμε να λύσουμε και να ασχοληθούμε με περισσότερα προβλήματα, τα οποία απασχολούν τους συμπολίτες μας. Ενώνουμε δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις. Γιατί είμαστε η μοναδική Δημοτική Αρχή που δίνει λύσεις και σέβεται τους συμπολίτες της».

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Δεραμτίδη, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ως υποψήφιο του κεντρικού ψηφοδελτίου τον Δερματίδη Ανέστη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας από το 2014 έως και σήμερα, απόφοιτο με την ειδικότητα του Μηχανικού Αυτοκινήτων και με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάσεων. Σήμερα ασχολείται με την οικογενειακή του επιχείρηση στον τομέα των γεωτρήσεων ως χειριστής γεωτρύπανων και ως εργολάβος έργων. Ανέστη σε καλωσορίζουμε πλέον ως υποψήφιο του κεντρικού μας ψηφοδελτίου και σου εύχομαι κάθε ευτυχία».

Από την πλευρά του ο κ. Δερματίδης ανέφερε: «Ευχαριστώ το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο που με εμπιστεύεται να είμαι δίπλα του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα”, την πιο σοβαρή και αξιόπιστη παράταξη για το Δήμο μας. Με τον Δήμαρχο Δράμας έχουμε υλοποιήσει πολλά προγράμματα και έχουμε κάνει πολλά έργα στη Δημοτική Κοινότητα Δράμας, τα οποία για πολλούς φάνταζαν ανέφικτα για πάρα πολλά χρόνια, αλλά εμείς καταφέραμε και τα κάναμε πραγματικότητα και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος γιατί με νοιάζει το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ως Πρόεδρος συγχαίρω όλα τα μέλη Δημοτικής Κοινότητας Δράμας για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό τον καιρό. Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους».

Ο Δήμαρχος Δράμας, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Κουνδουρά, σημείωσε: «Δεύτερη Υποψηφιότητα είναι του Ανέστη Κουντουρά, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χωριστής από το 2010 έως το 2014. Εργαζόμενος της ΔΕΗ, όπου διετέλεσε χρόνια συνδικαλιστής σε αυτό τον φορέα, μέλος σε συλλόγους και φορείς του Δήμου μας, μεγάλος γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμη όταν η Χωριστή ήταν Κοινότητα. Ανέστη σε καλωσορίζω στις τάξεις της παράταξής μας “Ενώνουμε τη Δράμα” και σου εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ο κ. Κουνδουράς στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Το κίνητρό μου για να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές είναι το ενδιαφέρον και η ανησυχία μου για να καλυτερεύσουμε τον τόπο που μεγαλώνουμε και θα ζήσουν τα παιδιά μας. Κίνητρο για να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο “Ενώνουμε τη Δράμα” με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο είναι η καθημερινότητα που έχει ο Δήμαρχος με τους συνδημότες, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν απόσταση από τον εργαζόμενο, τον βιοπαλαιστή, τον άνεργο, δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα. Για να λυθούν τα προβλήματα πρέπει να υπάρχει η καθημερινή επαφή με τους συνδημότες μας. Χωρίς καμία ιδιοτέλεια, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος θέλω να συμμετέχω και να ζητήσω να επιλεγούν από όλους μας τους υποψήφιους οι ικανότεροι και αυτοί οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδιοτέλεια για να προσφέρουν στην καλυτέρευση του Δήμου μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Για την υποψηφιότητα του κ. Κυριακίδη, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Ο τρίτος υποψήφιος Κυριακίδης Χρήστος. Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωριού από το 2014 έως και σήμερα. Απόφοιτος του Τμήματος Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ενεργός με την ενασχόληση στην κοινωνική προσφορά από την παιδική ηλικία. Διατελεί εδώ και επτά χρόνια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μικροχωρίου. Επίσης, την περίοδο 2011-2014 διετέλεσε Τοπικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωριού. Ένας πολύ δραστήριος νέος, ένας άνθρωπος που ασχολείται πολύ με την καθημερινότητα και τον καλωσορίζουμε στις τάξεις της παράταξής μας “Ενώνουμε τη Δράμα” και του εύχομαι προσωπικά κάθε επιτυχία».

Ο κ. Κυριακίδης, από την πλευρά του, είπε: «Στο ξεκίνημα του νέου έτους και λίγο πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα ήθελα να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου πλέον ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δράμας και την συμπόρευσή μου με την παράταξη του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, “Ενώνουμε τη Δράμα”. Από το 2011 σε ηλικία 27 ετών διετέλεσα μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Μικροχωρίου και από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα υπηρετώ τη θέση του Προέδρου της Τ.Κ. Μικροχωρίου, την οποία μου παρέδωσαν οι συγχωριανοί μου με τεράστια εμπιστοσύνη. Αυτά τα 4,5 χρόνια καταφέραμε δεκάδες αλλαγές στο Μικροχώρι. Αλλαγές σε έργα, υποδομές, κοινωνικό έργο, έργο πολιτισμού, ιστορίας αλλά και ψυχαγωγίας για τους κατοίκους του χωριού μου. Έργα και αλλαγές που εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν το σύνολο των Μικροχωριτών. Ως Πρόεδρος και ως άνθρωπος αυτά τα 4,5 χρόνια απέκτησα μεγάλη εμπειρία, γνώσεις, κοινωνικές επαφές και γνωριμίες, αλλά και επιπλέον θέληση και πείσμα για κοινωνική προσφορά. Ήρθε λοιπόν η στιγμή με μια ολοκληρωμένη απόφαση για τη νέα δημοτική περίοδο και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του Δραμινού λαού και των 18 χωριών του Δήμου Δράμας, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, ώστε από κοινού να εργαστούμε και να προσφέρουμε τα μέγιστα δυνατά προς όφελος της πόλεώς μας και των 18 χωριών του Δήμου μας. Συμπορεύομαι με την παράταξη του Δημάρχου Δράμας, γιατί η συνεργασία μας ως Προέδρου Μικροχωρίου και Δημάρχου Δράμας ήταν άριστη, δίνοντας όλες εκείνες τις λύσεις που επιζητούσαμε στο Μικροχώρι φυσικά στο μετρό του δυνατού και των οικονομικών συνθήκων. Αλλά συμπορεύομαι μαζί και με τον άνθρωπο Χριστόδουλο Μαμσάκο, γιατί ανά πάσα στιγμή θα συζητήσει μαζί σου, θα ακούσει με σεβασμό τα προβλήματα και τις ανάγκες και θα ενεργήσει με κάθε δυνατό μέσο για την επίλυση αυτών. Έδωσα αγώνες εκεί στο Μικροχώρι όλα αυτά τα χρόνια και επιτύχαμε με τους συγχωριανούς μου και την στήριξη του Δημάρχου Δράμας πολλά πράγματα. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου ώστε από κοινού να εργαστούμε για να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα για τη Δράμα μας και τα πανέμορφα χωριά μας».

Τέλος, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Μανώλα, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε: «Ο τέταρτος υποψήφιος μας είναι ο Δημήτρης Μανωλάς. Γνώρισε την τέχνη από μικρή ηλικία στο μηχανουργείο του πατέρα του. Σπούδασε μηχανοτεχνίτης. Η αγάπη του για το αυτοκίνητο τον ώθησε στην ίδρυση του Ομίλου Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας, εκλέγοντάς τον Πρόεδρο για πολλά χρόνια. Στην επαγγελματική του ενασχόληση 28 ολόκληρα χρόνια διατήρησε εξειδικευμένο εργαστήριο καρμπυρατέρ αυτοκινήτων. Υπήρξε ενεργό μέλος των ομάδων μπάσκετ ΚΑΟΔ και Τιτάνες για αρκετά χρόνια. Επίσης, μεγάλη ήταν η κοινωνική του προσφορά με πολλούς τρόπους. Το 2010 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Δράμας με την παράταξη “πόλη+ζωή“. Σήμερα δηλώνει παρών ως υποψήφιος της παράταξής μας “Ενώνουμε τη Δράμα” και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μανώλας υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμάκο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου αλλά και ως άνθρωπο. Όπως γνωρίζετε ήμουν εκλεγμένος Σύμβουλος με την παράταξη “πόλη+ζωή”. Για δικούς μου λόγους ως άνθρωπος και υπεύθυνος πολίτης έφυγα και λειτουργούσα εθελοντικά κάνοντας διάφορες επισημάνσεις, βλάβες και ό,τι άλλο δεν θεωρούσα σωστό στους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Δράμας και τους ευχαριστώ, με άψογη συνεργασία για το καλό της πόλης μου και των Δραμινών. Κάποια στιγμή είχα τη χαρά και την τιμή να έχω την πρόταση συνεργασίας, αν και ήμουν σε άλλη παράταξη, από τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Βλέποντας και γνωρίζοντας τον άνθρωπο με θέληση, δύναμη, υπευθυνότητα, ήθος, ειλικρίνεια, ευαισθησία Δήμαρχο για όλους τους Δραμινούς και Δραμινές, δέχθηκα την πρότασή του να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Κεντρικό μαζί του και με την ανεξάρτητη παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα”. Δήμαρχε σε ευχαριστώ ξανά και μόνο ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, χωρίς κόμματα και πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες μας το έχουν ανάγκη. Για τη Δράμα που τόσο αγαπάμε. Καλές συνεργασίες με όλους μας».